Ezeken a helyeken lesz elérhető a 20 ezer forintos telefoncsere-támogatás

Megosztás

Országszerte mintegy 50 kereskedő közel 700 kereskedelmi pontján lesz lehetőség az elavult 3G-s mobilkészülékek lecserélésére modern, legalább 4G-képes telefonra – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatósága szerdán a Media1-hez is eljutott tájékoztatójában.

A kereskedői regisztráció január 31-én zárult le, és a 20 ezer forintos támogatás február 14-től vehető majd igénybe.

Az első időszakban a használatban lévő 3G-s, májustól pedig már a 2G-képes mobiltelefonok cseréjéhez is 20 ezer forint összegű támogatást nyújtanak új, minimum 4G-képes készülék vásárlásakor.

Mint írták, a kezdeményezés célja, hogy a jelenleg használt, régi készülékek tulajdonosai számára biztosítsák a gyors és kényelmes mobilkommunikáció adta lehetőségek elérését. A támogatási akcióban az országos kereskedelmi láncok, a mobilszolgáltatók és műszaki áruházak mellett számos kisebb, mobiltelefonnal foglalkozó kereskedő is részt vesz. A csatlakozó üzletek listája már elérhető a megvalósításban közreműködő Nemzetközi Fejlesztési és Forráskoordinációs Ügynökség (NFFKÜ) kapcsolódó oldalán.

Az NMHH közleménye szerint február 14-től egy térképes, kereshető lista is felkerül a hírközlési hatóság tematikus tájékoztató portáljára, a netrefel.hu-ra.

Kapcsolódó cikkek