Amit a fitneszgépek nem tudnak

Megosztás

Izomépítés számos módon érhető el. A legtöbben előszeretettel használják ki a fitneszgépekben rejlő lehetőségeket, hiszen használatuk egyszerű, abszolút biztonságos, a mozgást pedig különböző karok és egyéb megoldások könnyítik meg. 

Ráadásul segítségükkel kényelmesen, az egyéb izmok megterhelése nélkül végezhetőek el a gyakorlatok. Ám van valami, amely az erőfejlesztésre törekvők edzéstervéből nem hiányozhat. Nézzük meg, mi is lehet ez pontosan!

Súlyzóállványokkal az egyenletes terhelésért

Nos, igen, természetesen a szabad súlyokkal végzett gyakorlatokról van szó. A szabad súllyal végzett edzések sokkal természetesebbek, mint gépen végzett társaik. Az eszközök alkalmazásával pedig nem csak az adott izomzat dolgozik, hanem a test minden egyéb része is, különösen a törzsizmok, hiszen a kilengéseknek folyamatosan ellen kell tartani. Ez pedig jelentősen igénybe veszi a core, a fenék és a láb izmait is. 

A súlyok és rudak használatának számos további előnye van: azáltal, hogy a felemelt tárgyak egy szabad pályán mozognak (nem pedig előre rögzítetten, ahogyan az a fitneszgépek esetén történik), sokkal több stimuláció éri a testet. Hiszen – ahogy az előzőekben is említettük – nem csupán az adott testrész, de a test minden része dolgozik azáltal, hogy stabilizál is az erőkifejtés mellett.

2in1 Barbell Set

A súlyzószettekkel a sorozatos, egyre növekvő terhelés könnyedén megvalósítható. A Mánia Fitness kínálatában a 2in1 Barbell Set készlet kiválóan alkalmas a fokozatosan növekvő terhelés megvalósítására, a dinamikus gyakorlatok elvégzésére. A megfogás átmérőjének növekedésével az alkar izomzata egyre jobban és jobban bevonható a mozgásba. A súlyzószett 10 darabos kiszerelésben, 2,5 kg-onkénti növekedéssel valósítja meg azt, hogy az erő kifejtése egyenlő mértékben változzon.

Amire minden fitneszteremben szükség van

A különböző súlyzóállványok és súlyzószettek minden terem alapvető felszerelését kell, hogy képezzék. Hiszen ezek a termékek megnyerően néznek ki, emellett használatuk is teljesen biztonságos. Előnyös tulajdonságaikat ráadásul elérhető áron és rendkívül magas minőségben vásárolhatjuk meg. Az egyenes- és francia súlyzórúd készlet különböző súlyokkal, állványon és anélkül is kapható. A Barbell Set-et alkotó termékek a konditermek vendégeinek kedvencei lesznek. 

A kifogástalan eszközparkot azonban számos más termék is alkotja. Hiszen a szabad súlyok és egyéb fitnesseszközök mellett a cardio gépek és az izomépítést szolgáló kondigépek beszerzéséről is gondoskodnia kell minden fitnessterem tulajdonosnak. 

Az igényes környezetről és a választék kialakításáról a minőségi gépek, kellékek és berendezések gondoskodnak teljes körűen. Eközben a motiváló, stílusos és minőségi megjelenésről sem szabad elfeledkezni. Egy színvonalas konditerem létrehozása és fenntartása nem egyszerű, ám a Mánia Fitness kínálatának köszönhetően abszolút nem lehetetlen.

Kapcsolódó cikkek