Újabb autós üldözés, a száguldozó 16 éves nekiment egy rendőrnek és több autónak, elkapták – videó

Megosztás

A 16 éves sofőrnek nem volt jogosítványa. Az autós üldözés során egy rendőr, egy járókelő és több autó is megsérült. A debreceni eset után ez rövid idő leforgása alatt a második.

Tucatnyi rendőrautó üldözte azt a járművet Budapesten péntek hajnalban, amit egy 16 éves fiú vezetett, jogosítvány nélkül. A kocsit a XV. kerületi Páskom parknál akarták ellenőrizni, amiért a forgalommal szemben haladt. A sofőr azonban nem állt meg, helyette gyorsított, ami közben nekiment egy rendőrautónak, egy rendőrt pedig elsodort, aki könnyű sérüléseket szenvedett.

A járműről a menekülés közben több videó is készült. A jármű ekkor a XVII. kerületi Pesti úton száguldott, tucatnyi rendőrautóval a nyomában. A videók egyikén egy BKK-busz is feltűnik, amint az keresztbe áll a Pesti úton, a Ferihegyi út kereszteződése környékén – írta a Telex.

A sofőr ezután még egy rendőrautónak nekiütközött, majd innen is továbbhajtott. Végül a XVII. kerületi Békás-szoros utcánál sikerült megállítani, hajnali 3 óra körül. Ekkor derült ki az is, hogy az autóban hárman utaztak, a sofőr pedig egy 16 éves fiú volt, akinek nem volt jogosítványa.

„Az akció során az egyik, megkülönböztető jelzéssel haladó szolgálati gépkocsi elütött egy elé lépő asszonyt, akit a mentők súlyos sérülésekkel vittek kórházba. A baleset körülményeit az ügyészség vizsgálja” – közölte a rendőrség.

Kapcsolódó cikkek