Rekordokat dönt az omikron hazánkban is, 20 ezernél több fertőzött egyetlen nap alatt

Megosztás

Az eddigi számok sem voltak éppen túl jól kinézők, de a húszezer feletti fertőzött mutatja, kőkeményen benne vagyunk az ötödik hullám javában.

69 koronavírusos beteg halt meg Magyarországon az elmúlt egy napban. Velük együtt a járvány áldozatainak száma 41 087-re emelkedett.

Az új fertőzöttek száma minden korábbi rekordot megdöntött: 20 174 fertőzöttet diagnosztizáltak az elmúlt egy napon. Ennél több fertőzöttről eddig csak azokon a hétfőkön adtak hírt, amikor a teljes péntek-szombat-vasárnap adatait egyszerre közölték. Ez ahhoz is képest óriási növekedés, hogy egy hete ilyenkor még 14 890 új fertőzöttet diagnosztizáltak.

Ennyi új fertőzöttet 26 378 teszt elvégzésével találtak, vagyis a pozitív tesztek aránya 76 százalékos. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása szerint a pozitív tesztaránynak 5 százalék alatt kellene maradnia ahhoz, hogy elmondhassuk, reális képet kapunk a járvány terjedéséről.

A kórházi adatokon csak részben látszik a járvány újabb felfutása. Kórházban 3145 koronavírusos beteget ápolnak, harminccal többet, mint egy napja. Közülük 164-en vannak lélegeztetőgépen, az egy nappal korábbinál 13-mal kevesebben.

Eközben 8359 embert minősítettek gyógyultnak, így az aktív esetszám 11 746 fővel, 205 376-ra nőtt. (Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek