Kizárták az MSZP-ből a diplomájáról hazudó Bangóné Borbély Ildikót

Megosztás

A párt egyúttal azt is követelte, hogy „a Völner-Schadl korrupciós botrányban lebukott fideszes politikusok is távozzanak a közéletből”.

Az MSZP Országos Elnöksége vasárnap rendkívüli ülésen döntött arról, hogy nem indítja a választáson Bangóné Borbély Ildikót, és felszólítja parlamenti mandátuma visszaadására – írja a 444.hu. Erre azok után volt szükség, hogy a Mandiner megírta, hogy a parlamenti önéletrajzával szemben nincs közgazdász diplomája a képviselőnek, a Budapesti Gazdasági Egyetem archívumában ugyanis nem szerepelt a szocialista képviselő neve.

Az MSZP elnöksége vasárnap megállapította, hogy „Bangóné Borbély Ildikó az iskolai végzettségével kapcsolatban megtévesztette a közvéleményt és a Magyar Szocialista Párt közösségét, így politikai útjaik elválnak egymástól”. Az erről szóló közleményben hozzátették, hogy „az MSZP közössége következetesen elítéli azokat a cselekedeteket, amikor valaki a követelmények megkerülésével, azok nem teljesítése mellett próbál diplomához jutni vagy nemlétező végzettséggel él vissza”.

Közölték, hogy „Bangóné Borbély Ildikó a mai naptól nem tagja az MSZP-nek”, egyúttal azt követelték, hogy „a Völner-Schadl korrupciós botrányban lebukott fideszes politikusok is távozzanak a közéletből”.

Bangóné az előválasztáson Hajdú-Bihar 5-ös választókerületében indult, de kikapott a momentumos Kiss Lászlótól, így a visszalépése nem befolyásolja az egyéni jelöltek listáját.

via 444.hu; Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Kapcsolódó cikkek