Gyorsan odahajítottak még 22 milliárdot Orbánék Mészáros Lőrincnek, hogy felépítsen egy sportkomplexumot

Megosztás

Mekkora szerencse, hogy ez életszerű, nem úgy, mint például az ápolók, vagy a pedagógusok normális mértékű béremelése. Már a látszatra sem ügyelnek a Fidesznél, de a jelek szerint mégis stabil a szavazóbázis.

A Fejér B.Á.L. Zrt. és az Építő- és épületkarbantartó (Épkar) Zrt. alkotta konzorcium nyerte meg a “BVSC-Zugló Sportcentrum Komplex Fejlesztése keretében: Labdarúgó Stadion, Többfunkciós Versenycsarnok, Küzdősport Edzőcsarnok és kapcsolódó külső létesítmények építése” tárgyában kiírt közbeszerzést – olvasható az Elektronikus Közbeszerzési Rendszer honlapján.

A Fejér B.Á.L. Zrt. nem meglepő módon Mészáros Lőrincék családi érdekeltségébe tartozik, sőt, a cég elnevezése sem véletlen, ugyanis a B.Á.L. kezdőbetűk Mészárosék három gyermeke nevének kezdőbetűire utalnak (Beatrix, Ágnes, Lőrinc). A társulás másik tagja, az Épkar Zrt. szintén családi cég, többször dolgoztak már együtt Mészáros Lőrinc cégeivel, például az új Puskás Ferenc Stadion felépítésén, de ott voltak a Heim Pál Gyermekkórház felújításánál is. 

A jelenlegi közbeszerzés a BVSC Szőnyi úton található komplexumára vonatkozik, melyet egy Rákosrendező felé található telekkel fognak bővíteni. Érdekesség, hogy a telek a közbeszerzési eljárás kiírásakor még a MÁV tulajdonában volt, a beadás óta azonban ezt is rendezték: egy december 14-én elfogadott törvény értelmében a BVSC-t jelölték ki a telek teljes vagyonkezelőjének.

A Szőnyi úton az új labdarúgó stadion mellett épül még egy 4300 négyzetméteres sportcsarnok, valamint egy küzdősportok számára fenntartott edzőcsarnok is. Mindemellett parkolókat, utakat és zöldfelületeket is kialakítanak majd. A részvételi eljárás októberben jelent meg, mégis valami véletlen folytán a közbeszerzési eljárás nagyon gyorsan végbe is ment, már mindent el is bíráltak, indulhat a pénz kiszivattyúzása. (JövőTV)

Kapcsolódó cikkek