Honnan lehetne tájékozódni a koronavírusról, ami emberközelibb?

Megosztás

Nehéz kiigazodni a Covid-járványról már a kezdetek óta. Nem mond egyformát kormány és ellenzék sem, de akár ugyanazok a szakemberek is állítanak valamit, aztán néhány hónappal később homlokegyenest az ellenkezőjét.

Van, aki szerint az egész nem is létezik, van, aki szerint létezik, de csak a média és a politikusok állítják be ilyen tragikusan az egész járványt, illetve vannak, akik inkább megpróbálnak biztosra menni és hisznek a védőoltásban, hisznek a megjelenő tudományos(nak gondolt) hírekben.

De vajon mi is a biztos? Miért van ennyi ellentmondás az egész koronavírus-ügyben, miért változtatta át a kormány például, hogy aki “csak átesett” a fertőzésen, az már nem is számít védettnek, csak aki felvett valamilyen védőoltást. Akár olyat is, amiről később azt derítették ki, hogy szinte semmi ellenanyagot nem csalt elő a szervezetünkből. A kétszer oltott már nem is oltott, csak a háromszor-négyszer, de miért vannak ezek az elképesztő ellentmondások?

Szeretnénk ezt valaki olyannal megbeszélni, aki már átesett rajta, akivel esetleg fel is vehetjük a kapcsolatot ismeretlenül is, hogy megosszuk egymással tapasztalatainkat? Már számos csoport létezik, de az interneten is erős cenzúrát kap, milyen tartalmak jelenhetnek meg a Coviddal kapcsolatban és milyenek nem. Egy közel hetvenezer tagból álló csoportban érdekes tartalmakra leltünk a Facebookon, ahol mindenféle véleményt megfogalmaztak már. Köztük tudományos alapokon nyugvót, illetve saját tapasztalatokon alapulót is.

A csoport nyilvános, bárki beléphet és szintén megtudhat többet, olyanokat is, amiket eddig nem tudott. Az egyik legsarkalatosabb probléma, hogy amióta tart a járvány, az orvosi ellátások és szakrendelések látványosan rosszabb módon, vagy éppen sehogy sem működnek. Ez igaz a szűrővizsgálatokra is. Ezen témával is foglalkozik a fent említett csoport.

Vigyázzunk egymásra!

Kapcsolódó cikkek