Tordai szerint kormányváltás esetén a Fidesz közepes párttá zsugorodhat

Megosztás

A Párbeszéd politikusa szerint azért tartanak még sokan a Fidesszel, mert ők vannak hatalmon, de ha az áprilisi választásokat elbukják, gyorsan változhat a helyzet.

A 168 Órának adott interjúban beszélt arról Tordai Bence, hogy milyen összetevők lennének szükségesen a Fidesz mint párt összeomlásához: “Egy Fidesz-vereség, aztán a bűnüldöző szervek és a független igazságszolgáltatás működése” – fogalmazott a Párbeszéd politikusa. Úgy gondolja, hogy egy nem Pintér Sándor alatt működő rendőrséggel és a Fidesztől független adóhatósággal is nagyon messzire lehet jutni, amihez egy feles többségű győzelem is elég.

Tordai szerint sokan azért húznak a Fideszhez, mert az a regnáló hatalom. “A hatalomból való kikerülésük után egyből megcsappan a támogatóik száma, sokan fogják a vezetők közül börtönben végezni, és néhány év alatt a Fidesz egy közepes méretű párttá zsugorodhat össze, ami nagyon jót fog tenni nekik és az országnak is” – mondta el a politikus.

Tordai szerint az ellenzék még időben van, a munka nem állt le az előválasztás után sem. A nulláról kellett felépíteni a kampánygépezetet, egy külsős miniszterelnök-jelölt számára.

A politikus arról is beszélt, hogy azért nem kért helyet a Párbeszéd listáján, mert könnyen nyerhető egyéni választókerületben indul, de az is kiderült, hogy a párt nem volt ellene Márki-Zay Péter hetedik frakcióról szóló, végül meghiúsuló tervének.

Forrás: 168 Óra via HVG.hu

Kapcsolódó cikkek