Nem hagyták szó nélkül Orbán melegekről szóló reggeli interjúját

Megosztás

Orbán Viktor a szokásos péntek reggeli Kossuth rádiós interjújában kitért az országgyűlési választásra időzített népszavazásra, amely a kormány által gyermekvédelminek nevezett törvényről szól majd. Azt is megemlíti, hogy korábban Dunja Mijatović, az Európa Tanács emberi jogi biztosa is kritizálta a törvénycsomagot:

„Régi sorosista, ha őt hallják, képzeljék mögé Soros Györgyöt, ő van ránk állítva a Soros-féle hadseregben. Ha valami olyan történik, ami Soros Györgyéknek nem tetszik, akkor ő kezd beszélni”

– kommentálta a kormányfő egy rövid kommunistázással vegyítve. Szerinte emberi jogi kérdés nincs, hiszen „a felnőtt emberek szabadon választják meg az életformájukat”, itt a gyermekek szexuális neveléséről van szó, amelyben „el kell ismerni a szülőnek azt a jogát, hogy ők mondja meg, hogy hogyan akarja nevelni a gyermekeit” – közölte.

A kérdező Nagy Katalin újabb lendületet adott a beszélgetésnek és közölte: „több iskolába beférkőzött már ez a propaganda”, volt, hogy „egy transzvesztita tartott előadást” a gyerekeknek. Orbán erre felidézte, hogy a magas civilizációs fokon álló németeknél most bukott le egy több száz fős pedofilhálózat.

„Jó, ha tudjuk, hogy ebben a modern világban olyan jelenségek is felerősödnek, amelyektől meg kell védeni a gyerekeinket.”

Majd arról beszélt, hogy a homoszexualitás is jelen van a világban „aztán, hogy ez elvezet-e a pedofíliához vagy nem, arról van egy nagyon nagy vita” – mondta Orbán,

megismételve, hogy „minden szülő joggal tart igényt, hogy ha az iskolában akarják szokatlan dolgokkal szembesíteni a gyerekeinket”, akkor dönthessen úgy is, hogy ebből nem kér.

„Itthon megoldjuk”

– zárta a beszélgetést, amit többen nem hagytak szó nélkül.

A Budapest Pride egy hosszú közleményben reagált a miniszterelnök állításaira:

„Szándékos félrevezetéssel próbálja összemosni a gyermekbántalmazást Orbán Viktor a meleg és leszbikus emberekkel. Valójában a kormány a gyermekbántalmazó, ami az elmúlt években számtalan gyerek testi, lelki és érzelmi egészségét sem szégyellte feláldozni a hatalom megtartása érdekében. Az a kormány a gyerekbántalmazó, amelyik miatt több száz nehéz sorsú, bántalmazott gyereket nem fogadhatnak örökbe, akiknek így vagy az állami gondozásban, vagy külföldi örökbefogadóknál kell felnőnie

Ez az elv több, mint harminc éve kötelező Magyarország miniszterelnökére és a mindenkori kormány tagjaira is, mióta a Gyermekjogi Egyezmény része a magyar jognak. A gyerekeknek joguk van a testi, lelki és érzelmi biztonsághoz, ahhoz, hogy az emberi méltóságukat a hatalom védje. Minden kiközösítő, ellenünk uszító kijelentés újabb eszköz a gyerekbántalmazók kezében, akik miatt a magyarországi LMBTQ-gyerekek mindennapjaiban a félelem állandóan jelen van. Aki ilyet tesz, annak nem a gyerekek fontosak, hanem a saját hatalma”

– írják.

De nem csak szervezetek, hanem közéleti személyek is bírálják az interjút . Ungár Péter – az országgyűlés egyetlen olyan tagja, aki nyíltan felvállalta, hogy meleg – úgy reagált, hogy a miniszterelnök “súlyos, gyűlöletkeltő, hazug” módon nyilatkozott, amikor a homoszexualitást mossa össze a pedofíliával. Szerinte az interjú három kérdést vet fel:

“1. Most akkor végre abbahagyja a jobboldal annak a bohócságnak a mondogatását, hogy a „gyermekvédelminek” nevezett népszavazás nem a homofóbiáról szól? A hazug szólamokat, hogy nem szólnak bele felnőtt emberek magánéletébe kihagyhatjuk a jövőben, most, hogy egy rendkívül súlyos bűncselekménnyel mossa össze az összes magyar homoszexuálist a miniszterelnök?

2. Bár én senkinek sem szeretnék a magánéletével foglalkozni, de a Fidesznek dolgozó homoszexuális emberek vajon hol helyezkednek el, ebben a jobboldalon felettébb érdekesnek számító vitában? Szerintük is elvezet a homoszexualitás a pedofíliához? Legalább belső körben el merik mondani a megélt valóságát a homoszexualitásnak?

3. Orbán Viktor, amikor tavaly júniusban arról beszélt, hogy védi a homoszexuális fickók jogait, akkor is gondolkozott, hogy elvezet-e a homoszexualitás a pedofíliához? Mikor hazudott? Most vagy akkor?”

– tette fel kérdéseit a képviselő.

Kapcsolódó cikkek