Nagy a zúgolódás, a disznó szívét megkapó amerikai ugyanis korábban megkéselte egy áldozatát

Megosztás

Orvosi csodának és egy fantasztikus előrehaladásnak tekinti azt, hogy néhány napja egy disznó genetikailag átalakított szívét voltak képesek úgy átültetni egy a halál torkából megmentett emberbe, akinek már semmi más esélye nem maradt. Azonban a múltjában van egy nagyon sötét folt.

Az, hogy hétszer megszúrta áldozatát, ezzel életre szólóan megnyomorította őt, ennek oka pedig “mindössze” féltékenység volt.

Orvosi csodaként emlegetik azt a pár napja végrehajtott transzplantációs műtétet, melynek során egy szívbeteg amerikai férfi egy genetikailag módosított disznó szívét kapta sajátja helyett. Korábban soha nem végeztek ilyen beavatkozást, de az 57 éves David Bennettnek nem nagyon maradt más lehetősége az életben maradásra, így belement.

A tudományos előrelépés óriási lelkesedést váltott ki, és nagy reményeket keltett, a férfi fotója bejárta az egész világot. Azonban a Washington Post kiderítette, hogy Bennett múltjában van egy sötét folt. Egy eléggé sötét folt.

Az ember, aki most második esélyt kapott az életre, korábban megnyomorított egy másik embert, pusztán azért, mert féltékeny volt rá. A Washington Post arról ír, hogy Bennett a nyolcvanas években hétszer megszúrta Edward Shumakert egy bárban, aki a támadás következtében lebénult, és 19 éven át kínlódott utána a sérülései miatt, egészen addig, amíg egy sztrók 2005-ben – egy héttel 41. születésnapja előtt – el nem vitte. (További részletek: 444.hu)

Related posts