Gulyás: Semmi gond nincs azzal, hogy Varga Judit meg sem szólalt a korrupció gyanújába keveredett helyetteséről

Megosztás

Ilyenkor különösen viccesnek tűnik az IGAZSÁGÜGYI minisztert emlegetni. Gulyás azonban úgy véli, Varga Judit mindent megtett, amit lehetett, azt pedig ne feledjük, hogy Völner Pál azóta is képviselő a Fideszben. Kell még az a kétharmad.

Varga Judit igazságügyi miniszter hónapok óta egyszer sem szólalt meg Völner Pál ügyében, aki az ügyészség szerint éveken át, rendszeresen rakott el kenőpénzeket Varga helyetteseként és államtitkárként. Völner ugyan lemondott a kormányzati posztjáról, miután nyilvánosságra került a gyanúsítás, de továbbra is képviselő.

A 444.hu megkérdezte a csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely minisztert, szerinte rendben van-e, hogy Varga semmit sem tett az ügyben.

„Ha az ártatlanság vélelmét mint olyan alkotmányos alapot, amelyen az egész büntetőjog és az alkotmányosság áll, elfogadjuk, akkor nehéz mást tenni.” Azt mondta, akkor lenne jogos a kérdés, ha Völner nem mondott volna le. „Nem látom sehol sem, hogy a miniszter asszonynak mit kellett volna még tenni vagy mondani, túl azon, hogy egy napon belül rendezte az utódlás kérdését.”

Related posts