Amikor a fagy az úr – mínusz húsz fok alatt a Bükkben a hét közepén

Megosztás

A Bükk-fennsík híres arról, hogy ha igazán hideg van, akkor itt cudarul lehűl a hőmérséklet. Nem valószínű, hogy a reggeli sétára a legkellemesebb egy mínusz 20-25 fok közötti hideg, de a látvány egészen különleges.

Az év és a tél eddigi leghidegebb reggele köszöntött ránk csütörtökön, a pontos adatok még nincsenek meg, de gyakorlatilag biztos, hogy mínusz húsz fok alá csökkent a hőmérséklet. Amikor már a kiöntött víz is megfagy röptében. A részletekről a Minap.hu számolt be.

Horváth Csongor, a Miskolci Napló fotóriportere a Bükk-fennsíkon, az egyik töbör mélyén kezdte a csütörtök reggelt, ahol megkísérelte szemléltetni azt, hogy pontosan mennyire volt hideg a fennsíkon. Úgy gondoljuk: sikerült. Amint az a képen is látszik, a víz még röptében megfagyott, ami látványnak ugyan különleges, de valószínűleg nem sokan sétálnának errefelé reggelente még jól felöltözve sem.

Azt, hogy a téli szezon eddigi leghidegebb éjszakája volt a mögöttünk hagyott, az Országos Meteorológiai Szolgálat is megerősítette. Biharkeresztesen például –18 fokot mértek. A következő napokban azonban némi enyhülés várható, már nem várhatók kemény fagyok a térségben.

Kapcsolódó cikkek