Fűmagvetés – Így csinálják a profik!

Megosztás

A kert a vidéki házban lakók büszkesége, főleg akkor, ha egy gyönyörű gyep terül el rajta. Nincs olyan pázsit, ami magától szép, nekünk kell gondosan ápolnunk azt. Ám már az alapok lefektetése során is észnél kell lennünk. 

A következő pár sorban megtudhatod, hogy hogyan érdemes fűmagot vetni, és hogy mi a technikája. Tarts velem egy rövid cikk erejéig!

Füvesítsek vagy ne?

A zöld a harmónia és a természet színe. Egy füvesített udvar nemcsak nyugtató látvány, de ilyen módon sokkal kellemesebb környezetet is teremthetünk.

Tökéletes helyszín, ha családi, baráti összejöveteleket tervezünk. Gondolj csak bele, te is szívesen ejtőznél a füvön! Az pedig csak hab a tortán, hogy a gyerekek életét is sokkal biztonságosabbá tehetjük.

Szóval, ha füvesíted a kertet, csak jól járhatsz!

A fűmagvetés csak pár lépés!

Mivel kezdjünk? Gyomirtással! Így tudjuk előkészíteni a terepet. Ezután már feláshatod a talajt. Ilyenkor érdemes eltávolítani a nemkívánatos elemeket; a kavicsokat, gyökereket, stb. Végül csak egy gereblyére lesz szükséged, amivel elegyengetheted a terepet. 

Az előkészítést a trágyázás követi. Ha ezzel is megvolnánk, akkor végre elszórhatjuk a magokat is. Végül jöhet egy újabb gereblyézés, és kész is vagyunk!

Fűmagok kínálata

A jó végeredményt az is meghatározhatja, hogy milyen minőségű fűmagot vásárolunk. Ezeket a pázsit használati céljától függően szerezhetjük be. Azonban ne tévesszen meg a leírás! A termék csomagolása ugyanis többnyire csak arról tájékoztat minket, hogy mekkora területre lesz elegendő a tasak tartalma. 

Milyen egy jó fűmag? Könnyen felismerhető. Biztos, hogy sűrű gyepet kapunk, s már viszonylag rövid idő alatt megnő. Jól tűri a külső környezeti hatásokat, magas a taposástűrése, és rendkívül gyorsan regenerálódik. Könnyen csírázik és kimagasló esztétikai értékkel ruházza fel az udvart. 

Ha tavasszal szeretnél mást látni a környezetedben, mint eddig, akkor keresd fel az AutomataÖntözőrendszer.com fűmag kínálatát, amely segít színesebbé varázsolni a kertet!

Gyepápolás – Fő a rendszeresség!

Az elvetett magok csak akkor hoznak gyümölcsöt, ha nem hagyjuk magukra azokat! Ez a gyep esetében is igaz. 

A gyomtalanítás például egy folyamatosan visszatérő feladat. Ez azért is lényeges, mert a káros gyomok megfojthatják a növényzetet. 

Szintén nem szabad félvállról venni a gyepszellőztetés kérdését sem. Nem olyan bonyolult, mint amennyire elsőre hangzik! Ilyenkor csak egy kicsit megszaggatjuk a füvet, hogy újra fellélegezzen!

Végül, de nem utolsósorban a rendszeres fűnyírás is fontos. Arra azonban figyelj, hogy ez a tevékenység a tápanyag természetes körforgását rossz irányban befolyásolja, így mindig biztosítanunk kell az extra tápanyagellátást. Természetes, ehhez az öntözés is hozzájárul, így egy profi öntözőrendszer kiépítése is legyen a terveink között!

Kapcsolódó cikkek