Elhunyt David Sassoli, az Európai Parlament elnöke

Megosztás

Január 11-én hajnalban elhunyt David Sassoli. Már szeptemberben is tüdőgyulladással kezelték, az elmúlt hetekben azonban újra kórházba került és ezúttal nem úszta meg élve.

Sassoli 65 éves volt.

Meghalt David Sassoli, az Európai Parlament elnöke – adta hírül a CNN Sassoli szóvivőjének hajnali Twitter-bejegyzése alapján. „Az Európai Parlament elnöke, David Sassoli január 11-én 1 óra 15 perckor elhunyt az olaszországi Avianóban, ahol kórházba került. A temetés helyét és időpontját a következő órákban közöljük” – írta Roberto Cuillo.

Az Euronews azt írja, hogy a 65 éves EP-elnök már néhány hónappal korábban, 2021. szeptemberében is kórházi ápolásra szorult, akkor Strasbourgban kezelték tüdőgyulladással. A lap kiemelte, hogy Sassoli betegségének nem volt köze a koroanavírushoz.

David Sassoli 2019 óta volt a 705 főt számláló Európai Parlament elnöke, mandátuma mandátuma két és fél évig tart, vagyis januárban járt volna le, utódját az Európai Néppárt adhatja. A hírügynökség értesülései szerint Sassoli betegsége miatt nem tudta az utóbbi hetekben betölteni pozícióját, valamint lemaradt az Európai Bizottság szeptemberi, az unió helyzetéről szóló éves rendezvényéről.

Cuillo hétfőn számolt be róla a nyilvánosságnak, hogy Sassoli december 26-án kórházba került Olaszországban súlyos immunrendszeri problémái miatt. (Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek