Többször is megverte és gyilkossággal fenyegette családját az alsózsolcai apa

Megosztás

A Miskolci Járásbíróság ítéletet hozott annak az alsózsolcai férfinak az ügyében, aki rettegésben tartotta a családját, többször megverte, bezárta és megöléssel fenyegette őket – olvasható a Miskolci Törvényszék honlapján.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott kaszát, borotvát, kést tartott az ágya mellett, ezzel fenyegetve élettársát és nevelt gyermeküket. Rendszeresen előfordult, hogy a lakás ajtaját bereteszelte, beláncolta, a kulcsot magánál tartotta, megakadályozva ezzel, hogy a sértettek elhagyhassák az ingatlant.

2020 májusában a férfi megengedte, hogy élettársa ügyintézés végett elmenjen otthonról és a gyermeket is magával vigye, azonban felszólította, hogy siessenek haza, mert egyébként megöli őket. Mire hazaértek, a gyanúsított az előszobába fejszét, baltákat és egy karót, a teraszra egy csomóval ellátott kötelet készített össze. A szerszámok láttán a sértettek félelmükben elmenekültek otthonról. Távozásukat követően a férfi a lakásban tüzet gyújtott, minek következtében az ingatlan kiégett és lakhatatlanná vált.

A törvényszék a vádlottat személyi szabadság megsértése, kapcsolati erőszak és kiskorú veszélyeztetésének bűntettében mondta ki bűnösnek és halmazati büntetésül 3 év 6 hónap szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. A büntetés-kiszabás során súlyosító körülményként értékelte a hosszabb időn keresztül történő elkövetést, valamint a hasonló jellegű cselekmények elszaporodottságát, míg enyhítő körülményként vette figyelembe a vádlott büntetlen előéletét. Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, a vádlott és védője azonban felmentés, illetve enyhítés iránt fellebbezett.

Kapcsolódó cikkek