Jó ideig ne keressük a miskolci adventi villamost

Megosztás

Nagyjából tizenegy hónap múlva láthatjuk újra a díszes, gyönyörű villamost a városban. Most a következő karácsonyi időszakig garázsban marad. A lakosok nagyon szeretik ezt a különlegességet.

– A miskolci utazóközönség szeretete kellőképpen visszatükrözi azt a szeretetet, amivel kollégáink felkészítik a villamost. Ez látszódik azon, ahogy az utasok fogadják a villamost, és ragaszkodnak is hozzá. Talán abban rejlik a titok, hogy nem csak Miskolcé és az MVK-é az adventi villamos, hanem mindenki sajátjának érzi – véli Gadnai-Bodnár Éva, az MVK Zrt. operatív igazgatója.

Az akkor még piros Tátrát először 2012-ben öltöztették ünnepi díszbe. Két évvel később már karácsonyi dallamok kíséretében utazhattunk a feldíszített adventi villamoson. 2017-ben fényes rénszarvasokkal az oldalán, benne kandallóval és kovácsoltvas lámpákkal gördült ki a remízből. Innentől aztán a közösségi oldalakon rendre rekordot döntöttek a villamosról készült képek nézettségei. Végül egy cseh oldal szavazást is indított képekkel illusztrálva, ahol Európa adventi villamosaira lehetett szavazni. Ennek során rögtön Miskolc adventi villamosát választották Európa legszebbjének. 

– A büszkeség mellett fontos megköszönni az MVK Zrt. munkatársainak, hogy biztosították a városnak ezt az eszközt. Nekem nagyon tetszett. A tavalyi időszakban írtunk ki egy szavazást a közösségi oldalakon, melyből az derült ki, hogy a városlakók is szeretik az adventi villamost – fejezte ki elismerését a városvezetés nevében Szopkó Tibor alpolgármester a közlekedési társaság dolgozóinak.

A cseh portál ötödik éve hirdette meg az európai villamosok tematikus versenyét. A feldíszített miskolci jármű idén ötödik alkalommal nyerte el a közönség tetszését. (Minap.hu)

Kapcsolódó cikkek