Djokovic-balhé: állítólagos pozitív Covid-tesztje másnapján óriási tömegben gyermekeket ölelgetett maszk nélkül

Megosztás

A világelső teniszező ügyvédei azzal álltak elő legújabb okfejtésükben, hogy december 16-án valójában pozitív lett Novak Djokovic koronavírus-tesztje, tehát valójában átesett már a betegségen, így nem is kaphatott oltást. A probléma az, hogy az interneten máris fellelték a sasszeműek a bejegyzést, amin egyetlen nappal azután, hogy állítólag covidos lett, egy seregnyi gyermek között, mosolyogva pózol egy díjátadón.

Ezek után felmerül a kérdés, hogy a szerb teniszező hogyan mehetett ilyen tömegbe, gyermekek közé, közvetlen kapcsolatba kerülve egy sor idegennel. Ha tudta, hogy pozitív lett a tesztje, akkor azért érthetetlen, ha pedig még nem tudta, akkor miért kockáztatott ekkorát? Maszk egyetlen képen sincs rajta. Harmadik lehetőség, hogy az egész pozitív-teszt dolgot csak az ügyvédei találták ki a hivatalos iratokkal december 16-át megnevezve. Ebben az esetben viszont úgy tűnik, embereink nagyon mellé lőttek és sokkal nagyobb balhét okozhatnak ezzel, mint az eredeti ügy.

Ma derült ki, hogy Novak Djokovic az ausztráliai vízumkérelméhez mellékelt dokumentációjában az szerepel, hogy december 16-án pozitív lett a PCR-tesztje. Erre hivatkozva kért és kapott első körben egészségügyi felmentést az oltási kötelezettség alól, mivel így elvileg mostanra természetes immunitással rendelkezik.

Az ügy nehezen érthető részlete, hogy az oltásellenességéről is ismert Djokovic decemberben nem hozta nyilvánosságra a tesztje eredményét. És persze pontosan az történt, amire számítani lehetett: a szkeptikusok elkezdték áttúrni a pozitív teszt időpontja után kirakott közösségimédia-posztokat és a sztár nyilvános megjelenéseiről készült beszámolókat.

Daily Mail gyűjtése szerint pozitív teszt ide vagy oda, a teniszező az égvilágon semmit nem változtatott a napi rutinján. Maszk nélkül tárgyalt a jótékonysági alapjának vezetőivel, átvett egy oklevelet, másnap pedig gyerekeket ölelgetett a belgrádi teniszszövetség díjátadóján. Maszk egyik esetben sem volt rajta.

Ráadásul a szabályok szerint az Ausztrál Teniszszövetség szabályai szerint az oltás alól való felmentés kérelmét december 10-ig kellett volna beadnia. Az viszont igaz, hogy nem tudni pontosan, Djokovic mikor értesült róla, hogy a tesztje pozitív lett.

A világelső teniszező ugyan előzetesen felmentést kapott az oltáskötelezettség alól, de az eljárás teljesen kiakasztotta az ausztrál közvéleményt. Innentől kezdve már semmi nem volt olyan sima: az év első grand slam tornájára érkező Djokovicot szerdán feltartóztatták a melbourne-i reptéren, majd a hétfői bírósági döntésig egy olcsó szállodában helyezték el. (444.hu)

Kapcsolódó cikkek