Kampányindító jelöltbemutatót tartott Miskolcon a Mindenki Magyarországa Mozgalom

Megosztás

Csütörtök kora este a miskolci Tudomány és Technika Házában tartotta kampányindító jelöltbemutatóját a Mindenki Magyarországa Mozgalom, Miskolc és környéke Kossuth kör. Mottója volt a rendezvénynek: „az élőszó többet ér az óriásplakátoknál!”. Bemutatkoztak Borsod-Abaúj-Zemplén megye 3-4-5-6-7 választási körzet képviselői.

„Miskolc nem a kedves városok közé tartozik a kormányzat számára” – mondta Bazin Levente kampányfőnök Dr. Varga László, a 2-es számú választókerület képviselőjelöltjének nevében. Majd hozzátette: „Számtalan javaslatot terjesztettek be az MSZP-s politikusok, képviselők az elmúlt években, ezeket rendre lesöpörte a kormányzat.”

Dr. Szitás Benedek, a Mindenki Magyarországa Mozgalom Miskolc és környéke Kossuth Kör elnöke elmondta, hogy országunk vezetésében vérfrissítésre van szükség, ugyanis tizenegy éve nem jól mennek a dolgok Magyarországon. Majd hozzátette: sajnos a 2018 áprilisi legutóbbi országgyűlési választás előtt nem történt igazi ellenzéki összefogás, csak formális volt, meg is lett az „eredménye”: a Fidesz harmadik kétharmados győzelme. Dr. Szitás Benedek kiemelte: Márki-Zay Péter békejobbot adott a többi hat ellenzéki pártnak, akik mind mögötte felsorakoztak.

Szilágyi Szabolcs, az 1-es választási körzet (Avas) képviselőjelöltje hangsúlyozta, hogy a tavaszi választások tétje nemcsak az, hogy a korrupt kormányt sikerül-e leváltani, hanem az is, hogy Miskolcnak lesz-e hallható hangja a parlamentben. Majd hozzátette: „Ígérem, hogy többet a miskolciak feje felett nem fognak dönteni!”

A rendezvényen bemutatkozott Üveges Gábor, a mozgalom egyik alapítója, elnökségi tagja, Hernádszentandrás polgármestere, aki hangsúlyozta, hogy egyfajta innovációt hajtott végre, amikor másfél éve a hat demokratikus ellenzéki párt (LMP, Párbeszéd Magyarországért, Momentum, Demokratikus Koalíció, MSZP, Jobbik) megállapodott egymással és sikerült az összefogás a kormányváltás érdekében. Hozzátette: „Célunk, hogy a nemzeti minimumot meghatározzuk, semmilyen egyéni érdek nem lehet fontosabb az ellenzéki együttműködésnél és a kormányváltás elérésénél, az embereket vissza kell hozni a fókuszba!”

Erdei Zsolt, az 5-ös számú abaúj-zempléni választási körzet képviselőjelöltje elmondta, hogy igen nehéz körzet az övé, területileg is nagy (98 település), és a politikai aktivitás hiányáról szólt, kevesen vannak a Kossuth körökben.

Sermer Ádám, a Magyar Liberális Párt ügyvivője, a 7-es választási körzet jelöltje kiemelte, hogy 1990-ben a rendszerváltáskor nem számoltak azzal a demokratikus rendszer kialakításakor, hogy egyetlen párt elérhet kétharmadot és ezáltal teljhatalamra törhet, de pontosan ez történt 2010-ben a Fidesz győzelmével. Hozzátette: a fékek és ellensúlyok rendszerét mindenképpen ki kell alakítani esetleges kormányváltás után, az ellenzéki előválasztás pedig visszaadta az embereknek a kétfordulós választás élményét. Az „A Hang” és a Számoljunk Együtt Mozgalom képviseletében Tóth László is bejelentette, hogy az MMM-hez csatlakozva kampányukat megkezdik, fő céljuk, hogy áprilisban az ország több mint 10.000 szavazókörébe delegálni lehessen legalább egy civil szavazatszámlálót.

– Búzafalvi Tamás

Kapcsolódó cikkek