Felmérés: Mi csal mosolyt az arcunkra?

Megosztás

A világ egyik vezető okoseszközgyártója, a HONOR nemzetközi kutatása megmutatja, mi csalt mosolyt az emberek arcára a tavalyi évben, és mi az, amire leginkább vágynak 2022-ben. A kutatás a HONOR Your Smile kezdeményezésének részeként készült, hogy a nehézségeken való felülkerekedésre inspiráljon.

A legjobb mosolygós pillanatok a tavalyi évben

Világszerte több mint nyolcezren vettek részt abban kutatásban, amely szerint 2021-ben leginkább a gyerekekkel töltött idő (36%) késztette mosolyra az embereket, amit a barátokkal való együttlét (35%), illetve a csók vagy az ölelés (29%) követett – olvasható a HONOR közleményében. Az emberi kapcsolatok fontosságára mutat rá, és arra az óriási különbségre, amit egy mosoly tehet, hogy minden ötödik válaszadó (19%) szerint az év egyik legjobb pillanata az volt, amikor egy idegen rámosolygott.

Top 10 dolog, ami mosolyt csalt az arcunkra 2021-ben:

  1. A gyermekeink: 36%
  2. Barátokkal töltött idő: 35%
  3. Csók vagy ölelés: 29%
  4. A lezárások után ismét találkozhattunk a szeretteinkkel: 29%
  5. Ülni a napsütésben: 27%
  6. Egy dal, ami szép napokat idézett fel: 27%
  7. Fotók nézegetése régi emlékekről: 27%
  8. Játék a háziállatokkal: 26%
  9. A természet közelsége: 24%
  10. Mosoly egy idegentől: 19%

Mire vágyunk leginkább az idén?

A kutatás arra is rákérdezett, milyen reményekkel vágnak neki 2022-nek az emberek világszerte. Ezt a listát is a szeretteinkkel töltött idő vezeti: első helyen a családdal való együttlétet (40%) említették a válaszadók. A legjobban várt pillanatok között második a barátokkal való időtöltés (32%), amit az új, barátokkal vagy családdal közösen megélt élmények (29%) követnek. Az utazás szintén olyan dolog, amire nagyon vágyunk, a válaszadók 39 százaléka szabadságra szeretne menni, sokunkat pedig az tenne boldoggá, ha utazhatnánk (29%) vagy különböző kultúrákat fedezhetnénk fel (16%).

Az emberek jelentős részének kiemelten fontos a jóllét kérdése – személyes szinten és a bolygónk egészét tekintve egyaránt. A válaszadók negyede (26%) számolt be arról, hogy az idei évre új célokat tűzött ki az egészsége és az állóképessége javítása érdekében, míg 23 százalékuk abban reménykedik, hogy a Föld megóvása terén 2022 bíztató eredményeket hozhat.

Top 10 dolog, amire áhítozunk 2022-ben:

  1. Együttlét a családdal: 40%
  2. Szabadságra menni: 39%
  3. Utazás: 36%
  4. Barátokkal töltött idő: 32%
  5. Új, közös élmények barátokkal vagy családdal: 29%
  6. Egészséggel vagy állóképességgel kapcsolatos új cél elérése: 26%
  7. Szebb jövő a bolygónk számára: 23%
  8. Új munka: 21%
  9. Találkozás újra a szeretteinkkel a lezárások után: 21%
  10. Különböző kultúrák felfedezése: 16%

„Az elmúlt év a HONOR számára is számos kihívást tartogatott, de munkatársaink, partnereink és globális közösségünk pozitív hozzáállásának köszönhetően sikeresen túljutottunk ezeken. Így valóra válthatjuk ígéretünket, hogy Go Beyond jelmondatunk szellemében segítjük őket szárnyalni” – mondta George Zhao, a HONOR elnöke. „Izgalmas újdonságokkal készülünk az idei évben, és szeretnénk arra bátorítani az embereket, hogy bizalommal tekintsenek a jövőbe.”

A HONOR arra ösztönöz mindenkit, hogy segítsen örömmel megtölteni a hétköznapokat, és mosolyt csalni egymás arcára – családi és baráti körben, kisebb helyi közösségekben vagy akár globális szinten. Decemberben a márka bemutatta HONOR Your Smile videóját, amely egy egyszerű mosolyt középpontba helyezve hívja fel a figyelmet az egymásra figyelés erejére.

Kapcsolódó cikkek