A Pedagógusok Szakszervezete szerint van olyan iskola, ahol a takarítónőknek kell vigyázni a gyerekekre

iskola

Megosztás

Hiába állította az EMMI, hogy csak egy százaléknyi pedagógus esett ki a munkából az oltatlanság miatt, a PDSZ szerint ennél nagyobb a baj.

Ahogy mi is megírtuk, az állami fenntartású iskolákban a pedagógusok egy százaléka nem vette fel a koronavírus elleni oltást, közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma néhány napja. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a Pedagógusok Szakszervezete szerint ennél azonban nagyobb a baj:

„Van olyan megyei jogú város, ahol bedől a kéttannyelvű angol oktatás, mert nem csak hogy nem lép be az intézmény falai közé az angoltanár, hanem már meg is szüntette a jogviszonyát” – árulta el Nagy Erzsébet a Spirit FM Partvonal című műsorában. A PDSZ országos választmányának tagja szerint EGYMI-ben, ahol sajátos nevelést igénylő gyerekekkel foglalkozó pedagógusok dolgoznak, 50 főből 20 fő nincs beoltva, az ő helyettesítésüket is meg kell oldani. A legnagyobb problémának nevezte, hogy az oltott tanárok között szétosztják a kiesettek tanóráit, kifizetetlenül. „Olyan visszajelzésünk is van, hogy pedagógiai asszisztenseket, tehát szakképesítés nélkülieket küldenek be osztályokba, sőt, már olyan is van, hogy takarítókkal felvigyáztatnak a gyerekekre, akikkel nincs most pedagógus” – fogalmazott Nagy Erzsébet.

Gosztonyi Gábor, a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke a műsorban arról beszélt, hozzájuk is érkeztek ilyen jelzések. Példaként hozta, hogy Baranya megyében az egyetemtől kértek segítséget a tanárhiány miatt. De Vas megyéből is értesítették őket, hogy vannak olyan iskolák, ahol harmad- és negyedéves főiskolásokkal próbálják pótolni a pedagógushiányt.

via atv.hu

Kapcsolódó cikkek