Egész héten tart a miskolci ételosztás a rászorulóknak, várják az adományokat

Megosztás

Miskolc Megyei Jogú Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata erre a hétre is ételosztási akciót szervezett. A város olyan pontjain osztanak élelmet, ahonnan igény érkezik. Így kint vannak Lyukóvölgyben, a Tatárdombon, Tetemváron és Bábonyibércben is.

A hétfőtől péntekig tartó akció már tavaly elkezdődött és napi nagyjából 700 adag melegétel kiosztásával segítettek a miskolci rászorulókon – számolt be a Minapnak Lakatos Ernő, a szervezet elnöke.

 a „Karácsonyi Gyertyaláng” nevű akciójuk részeként december második felében többször főztek, aminek köszönhetően mintegy 1000 adag melegételt, 10 kiló bejglit és 15 kiló szaloncukrot osztottak ki. Ezeket az akciókat nagyrészt adományok segítségével valósították meg. Amellett, hogy köszönetet mondott ezekért Lakatos Ernő, felhívta rá a figyelmet: a jótékonysági akcióikat február végiéig tervezi folytatni a roma nemzetiségi önkormányzat.

„Kérem a miskolci lakosokat, hogy aki tud, az segítsen adományokkal, amelyeket a szervezet Baross Gábor út 13-15. szám alatti telephelyén adhatnak le, vagy akár el is megyünk érte”

– mondta.

Kiemelt kép: Egy korábbi ételosztás, Miskolci Roma Nemzetiségi Önkormányzat Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek