Kutatás: Mennyire boldogok az emberek Borsod megyében?

Megosztás

Az emberek boldogságával kapcsolatos országos felmérést készített a Pénzcentrum, érdekes eredmények is kirajzolódtak.

Néhány héten át futott a Boldogságteszt a Pénzcentrum honlapján. Mint írják, 1-től 10-ig terjedő skálán várták a válaszokat, ahol az egyes azt jelenti, hogy egyáltalán nem, a 10-es pedig azt, hogy maximálisan.

A legelső kérdés arra vonatkozott, mennyire vagyunk boldogok. Az eredmény meglepő lehet: a válaszadóink majdnem negyede 8-asra értékelte általános boldogságszintjét, 15,3 százalékuk 7-esre, 12,1 százalékuk 9-esre. A későbbi válaszok ugyan árnyalják a képet, de összességében elmondható, hogy a kitöltők több mint fele, 56,8 százalékuk 7-esre vagy annál magasabb szintre értékeli saját boldogságát.

Arra is fény derült, hogy minél fiatalabb valaki, annál boldogabb. Foglalkozásukat tekintve leginkább a vállalkozók és a kismamák érzik teljesnek az életüket, legkevésbé a nyugdíjasok, a munkanélküliek és a közmunkások. De az is kiderült, hogy a házasok is nagyobb eséllyel érzik magukat jól a bőrükben, mint az egyedülállók, sőt minél több gyermeke van valakinek, annál nagyobb valószínűséggel jelölte be a magasabb értékeket a fenti kérdés válaszlehetőségei közül.

Megyei bontás is készült a válaszokból. A fenti térképen jól látszik, hogy a legboldogabb megye Veszprém, őket Pest és Vas követi. Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6,18-as indexszel valamelyest a 6,33-as átlag alatt szerepel. A legboldogtalanabbak a Heves megyeiek lettek.

Forrás, fotó és további részletek: Pénzcentrum; A nyitókép csak illusztráció!

Kapcsolódó cikkek