Központi szervezésű buli nélkül, de jó hangulatban telt a miskolciak utolsó óévi estéje

Megosztás

Ha valaki este sétálgatott a belvárosban, nem is biztos, hogy feltűnt volna neki a járvány. Bár nagy, központi ünnepség nem volt, jókedv igen. Már ez is előrelépés az egy évvel ezelőtti, esti kijárási tilalomhoz képest.

Javarészt a megszokott mederben zajlott az óév utolsó estéje Miskolcon – írja a Minap.hu. Az elmúlt évhez képest legalábbis mindenképpen, hiszen akkor este nyolctól kijárási tilalom volt érvényben és bulizni is maximum tízen jöhettek össze a járvány miatti korlátozások okán.

Ehhez képest idén már-már a régi kép fogadta azokat, akik a belvárosban szilvesztereztek, vagy azon keresztül érték el a házibulit, ahol hivatalosak voltak. A Centrumnál árusok kínálták sípoló, világító, színes portékájukat, és míg a legkisebbek vígan fújták a szilveszteri trombitájukat, este hat után pedig az első tűzijátékok is feltűntek az égen, köszönhetően annak, hogy most ismét lehetett ilyesmit vásárolni. Az utcák újra megteltek, egyrészt azokkal, akik különböző bulikba indultak, másrészt azokkal, akik az esti óévbúcsúztató előtt még sétáltak egyet a belvárosban.

Fotó: Minap.hu

Bár a koronavírus-világjárvány negyedik hulláma lecsengőben van, Miskolchoz hasonlóan sok város, köztük Debrecen, Kaposvár vagy Szeged is úgy döntött: ingyenes szilveszteri nagykoncerteket még nem tart. A vendéglátóhelyek jó része viszont, ezen a napon is kinyitott, sőt olyanok is voltak, ahol kifejezetten szilveszteri bulira várták az érdeklődőket. 

Egyébként az ország más részéről is sokan érdeklődtek Miskolc iránt: ahogyan arról korábban beszámoltunk, a helyi szállodákban is sokan töltötték az év utolsó óráit, noha közös, nagy bulik idén még itt sem voltak. Sebaj, talán idén majd már a most még elmaradt szilveszteri, újévi bulik is visszatérnek.

Kapcsolódó cikkek