Szilágyi Liliána húga megvédte bántalmazással vádolt apjukat és nekiment az úszószövetség elnökének

Megosztás

Újabb fejlemény történt az év utolsó napján a nemrég kirobbant Szilágyi Liliána-ügyben: ezúttal a szintén úszó húga, Gerda üzent nyílt levélben mindenekelőtt Wladár Sándornak.

Szilágyi Liliána néhány napja beszélt arról Instagramon és D. Tóth Kriszta műsorában is, hogy édesapja, a korábbi olimpikon úszó, Szilágyi Zoltán őt, édesanyját és a húgát is rendszeresen bántalmazta. Ezt Szilágyi Zoltán nyílt levélben tagadta, miközben a Magyar Úszó Szövetség elnöke, Wladár Sándor vizsgálatot rendelt el az ügyben.

Pénteken aztán megszólalt Liliána húga, a szintén Szilágyi Gerda is, aki a többek között az Indexnek eljuttatott nyílt levelében megvédte apjukat és egyúttal keményen nekitámadt Wladár Sándornak:

Felháborítónak találom, hogy a Magyar Úszószövetség Elnöke ezekről nem tud vagy esetleg nem akar tudni. Ahogy nyilatkozatában is kifejezte: nem tudja, hogy hol vagyok hónapok óta” – fogalmaz Szilágyi Gerda. “Továbbá jelezni kívánom, hogy Elnök Úr soha, semmilyen okból nem keresett engem, nem is tudja, hogy ki vagyok, gondolom ezt amiatt, is, hogy az uszodában többször elment mellettem köszönés nélkül. Ezért nem is értem, hogy hogyan mer a családi életembe beleavatkozni, anélkül, hogy ismerne engem, és a környezetet, amiben nevelkedem és aminek eredményeként hozom a jobbnál jobb eredményeket.

Ezeken túl felháborítónak találom azt is, hogy mint vezető, az Úszószövetség első embereként folyamatosan lejárató taktikát folytat s rossz fényben tünteti fel mind édesapám személyét, mind az én személyemet. Ellentétben, amit Ő s Szilágyi Liliána állít, édesapám soha nem abuzált, ahogy Szilágyi Liliánát sem. Azért merem ezt így kijelenteni, mert 2003 – azaz születésem – óta ennek a családnak tagja voltam s ott éltem velük – tehát a jelzett  időszakban már nagyon is tudatomnál voltam, s ha ezek a dolgok megtörténtek volna tudomással bírnék róluk.

Édesapám soha nem akarta, hogy úszók legyünk. Mindig azt tartotta szem előtt, hogy a mi álmaink és céljaink megvalósuljanak. Többek között, soha nem kívánta, hogy mérlegre álljunk, súlyunkat mérjük, illetve, hogy korlátozva együnk. Az Ő mondása: egyetek rendesen, mert energiára szükségetek van a napi feladatok elvégzéséhez” – írta a fiatal úszónő.

Szilágyi Gerda teljes közleménye ITT olvasható az Indexen.

Fotó: Stamina TK

Kapcsolódó cikkek