500 ezer forintra büntették az autósra ököllel támadó ózdi férfit

Megosztás

Az Ózdi Járásbíróság a 2021. december 22. napján megtartott előkészítő ülésen jogerősen döntött a garázdasággal vádolt ózdi férfi ügyében.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2021. július 4-én Ózdon egy közlekedési szituációban szóváltásba került egy másik sofőrrel, majd elhatározta, hogy felelősségre vonja, ezért követni kezdte. Miután a másik férfi leparkolt, a vádlott odalépett hozzá és fennhangon becsmérelte, valamint a lehúzott ablakon keresztül benyúlt a gépkocsijába és egy alkalommal ököllel arcon ütötte, ezt követően pedig távozott a helyszínről.

A vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen – írja az ügyészség honlapja.

A terhelt az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, őt a bíróság garázdaság vétsége miatt 500 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. A kihirdetett ítéletet mind az ügyész, mind a vádlott és védője tudomásul vette, így az jogerős.

Kapcsolódó cikkek