Svájci férfi rabolt Ózdon

Megosztás

Az Ózdi Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást egy 55 éves svájci állampolgárságú férfival szemben – olvasható a police.hu közleményében.

A gyanúsított 2021. szeptember 8-án 21 óra 30 perc körül megjelent egy ózdi családi háznál, ahol a bejárati ajtó ablakát nyitva találta. Ekkor a férfi a nyílászárón benyúlva a zárban lévő kulccsal kinyitotta az ajtót és kutatni kezdett a lakásban, miközben az otthon tartózkodó – és akkor éppen felébredő – 75 éves házigazda szemébe fújt egy gázspray-vel. Ezek után az elkövető folytatta az értéktárgyak utáni kutatást, de időközben a sértett telefonált a fiának, aki hazaérkezett, így a rabló az addig megtalált készpénzzel együtt egy ablakon kimászott és elmenekült.

A járőrök a bejelentést követően a helyszín közelében egy bokorba bújva találták meg az elkövetőt, akit elfogtak és előállítottak az Ózdi Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók a férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe is vették.

A rendőrök az eljárás során lefoglalták, majd visszaadták az eltulajdonított készpénzt a jogos tulajdonosának.

Az ügyben szükséges eljárási cselekményeket az Ózdi Rendőrkapitányság elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

Kapcsolódó cikkek