Ungár Péter: Gyurcsány Ferencre szükség van

Megosztás

Interjút adott Ungár Péter és Kanász-Nagy Máté a 444 portálnak, melyben beszéltek az LMP listás helyeiről, népszavazásról, választásokról és az ellenzéki eggyütműködésről is. Az egyik legérdekesebb rész az volt, amikor Haszán Zoltán, a portál riportere Gyurcsányra kérdezett rá. Részletek az interjúból:

Felvillant egy vita Márki-Zay és Gyurcsány Ferenc között a napokban. Gyurcsány szerint arra kérte őt Márki-Zay, hogy ne kampányoljon, ezért nem is fog, Márki-Zay szerint ilyet nem mondott. Hogy néz ki egy összellenzéki egyeztetés, együttműködés?

Ungár: Ha jól tudom, ez négyszemközti beszélgetés volt.

Igen, de ha ott van az összes párt, és a kampánystratégiáról van szó, érezni-e azt, hogy van az ellenzékben két pólus, a DK-hoz közeli és az attól távoli, valahol van a Márki-Zay, vagy ezek elsimítható nézeteltérések?

Kanász-Nagy: Ez egy 6 vagy 7 szereplős együttműködés, ahol minden szereplőnek maximálisan nyomni kell a gázpedált, és mindenkire szükség van, a saját táborát igenis mindenkinek mozgósítania kell. Nehezen tudom elképzelni, hogy vannak olyan vezetők, akik kicsit előrébb vannak, és vannak, akik kicsit hátrébb. Ezt közösen, egymást kezét megfogva kell végigvinnünk.

Ungár: A DK-nak van a legtöbb egyéni jelöltje, tehát remélem, hogy a DK elnöke részt vesz a kampányban.

Bár ugye az LMP sem feltétlenül nagy híve magának Gyurcsány Ferencnek.

Ungár: A DK-ban először is nem csak Gyurcsány Ferenc van. És van egy ellenzéki együttműködés, a DK-val ezen belül korrekt viszonyunk van, egy rendkívül fegyelmezett, szavatartó és tisztességes partnernek ismertük meg.

Szervezetileg nyilván szükség van a pártra, de Gyurcsány személye jelenthet valamilyen tehertételt.

Ungár: Eufemisztikus az a megfogalmazás, hogy egy jobboldali közegből jövök. Tudom, hogy milyen Gyurcsány megítélése, főleg a magyar politika jobboldalán, de a magyar nép úgy döntött, hogy a DK a legnagyobb ellenzéki párt, és annak a tudatában döntöttek így, hogy tudták, hogy ki Gyurcsány Ferenc, és ő vezeti a pártot. Tudjuk, hogy ez a 10 millió politológus országa, de hagyjuk a vulgárpolitológuskodást. Gyurcsány Ferencre szükség van. Személyileg is.

Érdemes elolvasni a teljes beszélgetést, ezt a 444.hu weboldalán tehetik meg!

Kapcsolódó cikkek