Döbbenetes: kiirtotta egész családját egy férfi, mert a hamis oltási igazolványaik miatt félt, hogy börtön vár rájuk

Megosztás

A részletek a hátrahagyott búcsúlevélből derült ki, az elkövető tagja volt néhány oltásellenes csoportnak és miután gyermekeivel és párjával is végzett, maga ellen fordította a fegyverét.

A rendőrség öt holttestet talált egy családi házban a brandenburgi Königs Wusterhausen városában még a múlt héten. A nyomozás mostanra derítette ki, mi történt: a három gyermeket és a szülők egyikét, az anyát az apa lőtte le, aki ezután magával is végzett – adta hírül a Hvg.hu.

Gernot Bantleon főügyész megosztotta, hogy a férfi hátrahagyott egy búcsúlevelet, melyben arról vallott, hamis oltási igazolást szerzett feleségének, de attól fél, hogy lebuknak, börtönbe kerülnek, a gyermekeiket elveszik tőlük és beoltják.

Az anya a helyi egyetemen dolgozott, ahol kötelezővé tették a koronavírus elleni oltást. A férfi ezért határozta el, hogy szerez egy hamis dokumentumot, de a munkáltató gyanút fogott és vizsgálatot kezdeményezett – a családfő ekkor eshetett kétségbe.

A férfi helyi sajtóhírek szerint tagja volt az interneten aktív Querdenker nevű csoportnak, mely a közösségi médiában terjeszt hamis információkat a védőoltásokról.

Kapcsolódó cikkek