Egy rendőrnő állítja: két kollégája elkábította és megerőszakolta őt

Megosztás

Feljelentést tett Zsiga Katalin őrmester, mivel állítása szerint két rendőrkollégája a szüzességét elvéve megerőszakolta őt, s ezt videóra is vették – írta meg a Telex.

Zsiga a Blikknek nyilatkozva azt mondta, hogy egy, a kollégái körében keringő videóból szerzett tudomást a szexuális erőszakról. Azt mondták neki, hogy két, vele együtt szolgáló rendőr elkábította és megerőszakolta, utóbbit pedig fel is vették videóra.

A rendőrnő annyira emlékszik az esetből, hogy amikor az egyik nap visszatértek a határőrszolgálatból a nekik kijelölt panzióba, fájt a feje, így vacsora után rögtön elment aludni. Reggel még rosszabbul volt, görcsölt a hasa is, a határról visszafelé tartva pedig elájult. Arra tért magához, hogy egy parkolóban vannak, ő pedig vérzik. A rosszulléte ellenére nem ment el később sem orvoshoz.

Állítása szerint napokkal később egy, a Köztársasági Őrezrednél dolgozó ismerőse hívta fel, aki azt mondta neki, hogy egy olyan videó kering róla, amin látszik az, hogy két kollégája, egy törzsőrmester és egy főtörzsőrmester megerőszakolja. Zsiga később maga is látta a felvételt.

A rendőrnő azt mondta, az egyik erőszaktevő beismerte neki tettét. Ő azt mondta, mindez azért történt, mert Zsiga nem adta oda magát önként. A rendőrnő állítja, egyik kollégája meg is fenyegette hogy ne beszéljen a történtekről.

Zsiga Katalin így is jelentést írta a parancsnokának, amelyben az erőszak mellett a videóról és a fenyegetésről is beszámolt. Az ügyben a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség minősített szexuális erőszak bűntette miatt rendelt el nyomozást.

A rendőrnőnek a megerőszakolása után is együtt kellett dolgoznia a két, megerőszakolásával vádolt kollégájával, hiába jelezte, hogy erre képtelen a továbbiakban. Zsiga Katalin többé már nem is akar a rendőrségen szolgálni.

via Blikk, Telex

Kapcsolódó cikkek