Foci EB, Squid Game, AstraZeneca – Ezekre kerestek a legtöbbet a magyarok

Megosztás


A Google elkészítette a toplistáját azokról a keresési kifejezésekről és témákról, amelyek a legjobban érdekelték idén a magyarokat.

Idén immár huszonegyedik alkalommal összesítette az év keresési trendjeit a Google. E szerint a magyarokat leginkább érdeklő témák abszolút listájának élén a labdarúgó-Európa-bajnokság és a nyári olimpiai játékok szerepel.

A koronavírus-járványhoz kapcsolódó böngészés továbbra is meghatározó a keresőcég szerint: az egyes vakcinák, valamint az oltással kapcsolatos egyéb keresőkifejezések is a legfelkapottabbak közé kerültek.

A sorozatok listáján mind külföldi – Squid Game, Bridgerton –, mind hazai gyártásúak – Keresztanyu, Doktor Balaton – megtalálhatók. A tévéműsorok körében a Sztárban sztár leszek!, az Exatlon Hungary és az X-Faktor járnak az élen, receptek között pedig a fánk, a birsalmasajt és a bodzaszörp elkészítési módjára kerestek rá a legtöbben idén.

A sportolók közül a dán válogatott focista, az Eb-n a pályán újraélesztett Christian Eriksen, az immár háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áron és Szalai Ádám, a magyar válogatott és a Mainz futballistája került az idén fókuszba a Google keresések között.

(HVG)

Kapcsolódó cikkek