Cseh Katalin az Európai Bizottsághoz fordul Völner korrupciógyanús ügye miatt

Megosztás

A Momentum EP-képviselője, Cseh Katalin közösségi oldalán bejelentette, levélben fordul Didier Reyndershez, az Európai Bizottság jogérvényesülésért felelős biztosához, amiben tájékoztatni fogja őt Völner Pál korrupciógyanús ügyéről – derült ki a párt sajtótájékoztatójából.

Cseh Katalin bejegyzésében úgy fogalmaz,

„Völner Pálról, Orbán Viktor és Varga Judit bizalmi emberéről kiderült, hogy milliós összegeket fogadott el kenőpénzként a Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől. Ne felejtsük, államtitkárként ő hagyta jóvá a titkos lehallgatások a Pegasus kémszoftverrel, az ő engedélye kellett ahhoz, hogy újságírókat, politikusokat ügyvédeket és civileket hallgasson le a hatalom.

A Pegasus-ügy szerte Európában hatalmas felháborodást váltott ki, mi, EP-képviselők már korábban az ügy kivizsgálását követeltük, az Európai Bizottság elnöke pedig nemrég elfogadhatatlannak nevezte azt.

Orbán és Varga bizalmi emberének most kiderült botránya csak még jobban rávilágít arra, hogy minél hamarabb és minél alaposabban ki kell vizsgálnunk a törvénytelen lehallgatások ügyét.”

Ezért fordul levélhez Didier Reyndershez, az Európai Bizottság jogérvényesülésért felelős biztosához, hogy megkérdezze, mennyiben egyeztethető össze a jogállamisági elvekkel, mennyiben kérdőjelezi meg a lehallgatások jogszerűségét az, ha a lehallgatásokat engedélyező kormányzati szereplő a megalapozott gyanú szerint korrupciós ügybe keveredik.

Kapcsolódó cikkek