Fejbelövéssel fenyegetőzött egy borsodi borospincében, egy bátor vendég fékezte meg

Megosztás

A Mezőkövesdi Járási Ügyészség vádat emelt egy 37 éves férfi ellen fegyveresen elkövetett garázdaság bűntette miatt. A férfi 2020. június második felében az éjszakai órákban egy borsodi kistelepülésen lévő szórakozóhelyen kötekedett, fejbelövéssel fenyegette a vendégeket, rájuk fogva gumilövedékes riasztófegyverét, illetőleg azzal egy esetben lőtt is.

A vádirat szerint a vádlott 2020. június hónap második felében az éjszakai órákban egy borsodi kistelepülés pincesorán lévő borospincéből kialakított szórakozóhelyen tartózkodott ittas állapotban. Több vendéggel kötekedett, szándékosan meglökte őket. Az általa előidézett konfliktushelyzet után az egyik férfi vendég a vádlottat meghívta egy italra, azonban a vádlott elővette a gumilövedékkel töltött gázriasztófegyverét, azt közvetlen közelről a férfi arcába tartotta, és megkérdezte tőle, hogy „fejbe lőjelek?”

Az inzultált férfi és a társaságában lévő személyek elhagyták a helyiséget, az elkövető viszont nem nyugodott le, a pultossal és más ott szórakozó személyekkel újabb szóváltásokat kezdeményezett, és a riasztófegyverét többször elővette, és ráfogta egy-egy vendégre, majd egy alkalommal a padlóra lőtt.

A férfi ezután is agresszíven viselkedett, és azért, hogy megakadályozza az újabb fegyverhasználatot, a korábban már a vádlottat megnyugtatni igyekvő egyik férfi vendég a nyakánál fogva a földre rántotta, mellkasára térdelt és többször arcon ütötte, így mindaddig a földön tartotta, amíg az időközben értesített rendőrök a helyszínre érkeztek.

A garázda férfi által használt riasztófegyver lőfegyverutánzatnak tekintendő, az abból kilőtt lövedékek a lőtávolságtól függően akár súlyos sérülés, illetve maradandó testi fogyatékosság okozására alkalmasak.

Az ügyészség a büntetett előéletű férfival szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott az elkövetéshez használt riasztófegyver és gumilövedékek elkobzásával.

Kapcsolódó cikkek