Húszezer embert olthattak be egy német professzor saját fejlesztésű, nem engedélyezett vakcinájával

Megosztás

A dolog szépséghibája, hogy az oltóanyag illegális, de ettől még nem tudhatjuk, hogy nem hatásos-e. A hatóságok illegális emberkísérletként kezelik az ügyet Németországban.

20 ezer embert olthattak be egy német orvos és milliomos saját fejlesztésű, illegális, koronavírus elleni vakcinájával – írja a Bild

A német rendőrség még november végén lépett közbe, amikor Lübeckben két orvos az illegális oltóanyaggal kezdte beoltani az embereket. Az orvosok a Winfried Stöcker által kifejlesztett, klinikai tesztelésen át nem esett oltóanyagot adták be 107 embernek.

Winfried Stöcker korábban a német hadsereg orvosa volt, jelenleg ismert milliomos vállalkozó. Az orvos állítása szerint a vakcinája elölt vírus tartalmaz, azaz olyan elven alapul, mint az influenza elleni oltás. A beoltottak közülük 2 ezret megfigyelés alatt tartanak, de semmilyen mellékhatás nem jelentkezett. Tíz embernél állapították meg, hogy az oltás ellenére megfertőződtek a koronavírussal.

A német államügyészség egy éve folytat nyomozást az orvos ellen embereken végzett illegális kísérletek gyanújával. (Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek