Orbánék nyomulnak: mindenkit megkeres a kormány, aki még nem vette fel a harmadik oltást

Megosztás

Igaz, azzal, hogy már szinte sehol nem lehet oltatlanként dolgozni és megjelenni, eddig is komoly nyomást gyakoroltak az elméletileg önkéntes vakcinák elutasítóira és ez a következő időszakban csak erősödni fog. Számítsunk a kormány megkeresésére, ha még nem oltattuk magunkat harmadszor is. Vajon mi lesz az ajánlatban, Sinopharm?

Orbán Viktor az oltási adatok ismertetésével kezdte péntek reggeli rádióműsorát a Kossuth Rádióban: Az elmúlt 2 hétben 1 millió oltást adtak be az oltópontokon, ebből 800 ezer megerősítő, 115 ezer első oltás volt. Eddig 2,6 millióan vettek fel harmadik oltást, azaz a lakosság 27 százaléka. A miniszterelnök elmondta, hogy az első és a második oltás hatékonysága 6 hónap után csökken, de a harmadikkal ez 90 százalék fölé emelhető.

Az átoltottság fokozására újabb akciót indítanak. Bejelentette, hogy a kormány mindenkit személyesen megkeres e-mailben, sms-ben és levélben, ha lejár a védettsége vagy elgyengült az oltása.Nem kell megijedni, tehát nem fogunk rájuk törni, és bekopogtatni minden ajtón. Erről azért nincsen szó” – tréfálkozott a miniszterelnök.

Orbán szerint sok ember nem tudja, hogy a két oltás nem örök életre szól, hanem 6 hónap után csökken a védettség foka. Ezért megkérik őket, hogy vegyék fel a harmadik oltást. A következő másfél hónapban minden településen oltási akciónapokat szerveznek, erről mindenkit értesítenek. Azt várja, hogy ettől majd rakétasebességgel növekszik a harmadik oltást felvevők száma.

A tanároktól azt kérte, hogy ha foglalkoznak a gyerekekkel, akkor oltassák be magukat, mert a szülők részéről jogos elvárás, hogy tegyenek meg mindent a gyerekek védelme érdekében, vagyis vegyék fel az oltást. (444.hu)

Kapcsolódó cikkek