Csöbör Katalin jól megdicsérte a kormányt és megígért egy rakás dolgot 2022-re

Megosztás

A képviselő asszony úgy véli, jövőre a nyugdíjasok, a családok és a fiatalok is jól járnak a kormányzati intézkedéseknek köszönhetően. Hogy ingyenes lehet-e az M30-as? “Folynak a tárgyalások.”

Az országgyűlési képviselő emlékeztetett, a kormány még áprilisban döntött arról, hogy a koronavírus okozta járvány gazdasági hatásainak részeként mentőcsomagot hoz létre. Ennek részeként visszaadják a nyugdíjasoknak a tizenharmadik havi nyugdíjat. Ezt már 2022-ben ismét megkapják a szépkorúak. 

Döntöttek emellett arról is, hogy a minimálbér kétszázezer, garantált bérminimum pedig kétszázhatvanezer forintra emelkedik, a huszonöt év alatti fiataloknak pedig nem kell majd személyi jövedelemadót fizetniük. 

– Harmadik fontos intézkedés pedig az adó visszatérítése. Itt kétmillió szülőnek tudunk támogatást adni, ez több mint hatszázmilliárd forintos támogatást jelent. A magyar gazdasági növekedés már az egyik leggyorsabb Európában, ennek köszönhetően tudja a kormány visszafizetni a gyermekeket nevelő szülőknek a 2021-ben befizetett személyi jövedelemadót 2022-ben – mondta a politikus.

Csöbör Katalin végül elmondta még, az M30-as miskolci szakaszainak jövőbeli ingyenes használatáról jelenleg is folynak a tárgyalások, melyek eredményéről tájékoztatni fogja a lakosságot. (Minap.hu)

Related posts