Újabb térköves sétány a miskolci állatkertben

Megosztás

Folytatódott a tavaszi felújítás, újabb szakaszon sétálhatunk kényelmesebben, időjárástól függetlenül.

Mintegy nyolcszáz méteren kapott szilárd burkolatot a Miskolci Állatkert sétánya. A beruházás tízmillió forintos önkormányzati forrásból valósult meg. 

A Vadaspark fejlesztésének előző üteme májusban fejeződött be. Ennek keretében felújították a régi annak idején közadakozásból épült bejárati kaput, elektronikus beléptetőrendszert, akadálymentes parkolót, kerékpártárolót és új fogadóépületet alakítottak ki, tárgyaló- és oktatótermekkel, valamint egy vizes blokkal. 

Ekkor készült el az akadálymentes sétány a Száhel bemutató épületig, amely többek között egy oroszlán- és sivatagihiúz-kifutót is tartalmaz. A sétány folytatásaként alakították ki az új, térköves szakaszt, melynek köszönhetően még több fő látványelem érhető el szilárd burkolaton. Badány Lajos, Miskolc alpolgármestere elmondta, a látogatók komfortérzetének növelése érdekében további fejlesztéseket is terveznek az állatkertben.

– Távlatilag tervezzük a két meglévő útszakasz összekötését is, ez javaslom, hogy tervezzük be a következő évi költségvetésbe. Reményeink szerint ez meg fog valósulni, így mozgáskorlátozottak számára is elérhetők lesznek a pihenőpontok, illetve a kitérők. Elektronikai fejlesztésben is gondolkozunk, wifi-pontokat telepítünk le, és így interaktív monitorokat is tudunk üzembe helyezni – tette hozzá. 

Varga László (MSZP) országgyűlési képviselő kiemelte, nagyon fontos az, hogy a lassan negyvenéves Miskolci Állatkert versenyképes tudjon maradni, és ezek a beruházások pont ezt biztosítják. „Sokunknak visszatérő hétvégi program, hogy felkeressük a vadaspark lakóit, éppen ezért emlékszem arra én is, hogy például babakocsival mennyire nehézkes volt a közlekedés a régi, murvás sétányokon, főként esős időszakokat követően. Ez az önerős fejlesztés fontos mérföldkő, ami sokak számára teszi majd kényelmesebbé az állatkerti látogatást – emelte ki a politikus. (Minap.hu)

Kapcsolódó cikkek