Azt hitték, meghalhatnak a vakcinától – ezért kérték kevesen az oltást a borsodi kistelepülésen

Megosztás

Az internetes álhíreknek köszönhetően sokan csak ősszel kérték az oltást Fügödön, ahol a Deutsche Welle és a Telex forgatott videót a helyzetről.

A Borsod megyei Fügödön járt a Deutsche Welle stábja, ahol sokan csak ősszel adatták be maguknak a koronavírus elleni oltásokat. Az ok egyszerű: féltek. A rossz szociális körülmények között élő családokban ugyanis elterjedt a tévhit, hogy aki megkapja a vakcinát, meg is halhat.

Mint a Deutsche Welle és a Telex közreműködésében készült videó leírásában olvasható: az interneten olvasott rémhírek ellen egy helyi civil szervezet, az InDaHouse Egyesület vette fel a küzdelmet. Bár fő profiljuk a gyerekek fejlesztése és felzárkóztatása a tanulásban, a problémát látva több körös felvilágosító kampányt indítottak, és helyben oltási időpontokat szerveztek.

A legtöbb védettségi kártyát lakosságarányosan a Pest megyei Ipolytölgyesen, a legkevesebbet pedig a Borsod megyei Csenyétén adták ki Magyarországon. A múlt héten kiadott adatok alapján a teljes megye az egyik legkevésbé átoltottnak számít.

Forrás: Telex.hu

Kapcsolódó cikkek