Letartóztatták a körömi rablást gyanúsítottját

Megosztás

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akivel szemben rablás bűntette miatt indult büntetőeljárás.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2021. november 10-én délután a gyanúsított gyermekkorú társával együtt szóváltásba keveredett Köröm külterületén a sértettel és őt veréssel, kezének eltörésével fenyegették meg. A terhelt a sértett mobiltelefonjának átadását követelte, amelynek ő azonban nem tett eleget, hanem hátat fordítva az ellenkező irányba indult. A gyermekkorú személy a sértett után ment, őt hátulról kigáncsolta, majd miután a földre került, a gyanúsított tovább fenyegette, fültájékon fejbe rúgta és egy fakarót szorított a sértett kézfejére, hogy ne tudjon felállni. Ezt követően pedig a pulóverét követelte, amelyet a sértett át is adott, végül a 45.000 forint értékű telefonját is megszerezte.

A gyanúsítottal szemben – bűnösségének megállapítása esetén – felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt akár 10 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, amely miatt fokozottan fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, figyelemmel arra is, hogy javítóintézeti nevelésből ideiglenes elbocsátás tartama alatt követte el a bűncselekményt. Tartani kell továbbá attól is, hogy a gyanúsított a büntetőeljárásban részt vevő személyeket megfélemlítené, jogellenesen befolyásolná, tekintve, hogy a sértett lakóhelyét ismerheti. A bíróság azt is figyelembe vette, hogy a gyanúsított esetében fennáll a bűnismétlés veszélye. Mindezen okokból 2021. december 12. napjáig elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A végzést az ügyészség tudomásul vette, a gyanúsított és védője azonban fellebbezést jelentett be, így az nem végleges.

Kapcsolódó cikkek