Halálos gázolás Szerencsen – felfüggesztettel megúszta a vétkes sofőr

Megosztás

Bár több közlekedési szabályt is megszegett, korábbi közlekedési és egyéb téren látható előéletét figyelembe véve nem kell börtönbe vonulnia az autó vezetőjének.

A Szerencsi Járásbíróság ítéletet hozott annak a vádlottnak az ügyében, aki 2018. november 19-én Szerencsen okozott halálos kimenetelű közlekedési balesetet.

A  vádlott a Gyár úton közlekedett autójával a megengedett 50 km/h-ás sebességet túllépve. A kijelölt gyalogosátkelőhely felé haladva a jármű körülbelül 70 km-es óránkénti sebességét nem mérsékelte és nem észlelte az úttesten szabályosan átkelő asszonyt, akinek nem biztosított elsőbbséget. A vádlott az autó jobb első részével elütötte a sértettet, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A vádlott az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Őt a bíróság halált okozó közúti baleset okozásának vétsége miatt 2 év szabadságvesztésre és 3 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte, a szabadságvesztés végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette, míg a járművezetéstől eltiltás időtartamába beszámítani rendelte a baleset napjától az ítélet meghozataláig eltelt időt.

A bíróság a büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelte a vádlott büntetlen előéletét, kifogástalan közlekedési előéletét és beismerő vallomását, míg súlyosító körülményként vette figyelembe azt, hogy a vádlott több közlekedési szabályt is megszegett.

Az ítélet jogerős. (Minap.hu)

Kapcsolódó cikkek