Márki-Zay szerint Orbán Viktor Soros legjobb tanítványa

Megosztás

Megkezdte brüsszeli tárgyalásait Márki-Zay Péter, aki elsőként a zöldek és a szociáldemokraták vezetésével találkozott, majd Manfred Weberhez, az Európai Néppárt EP-képviselőcsoporjának vezetőjéhez volt hivatalos. Ezt megelőzően azonban brüsszeli magyar újságíróknak elmondta, hogy tapasztalatai alapján az európai pártok nyitottak az együttműködésre, az ellenzék célja pedig az, hogy Magyarország ennek a szövetségnek hűséges tagja, ne pedig árulója legyen – számolt be a HVG.

Ehhez azonban változnia kell a magyar politikának, és szembe kell nézni a bűnözéssel, végre kell hajtani a korrupció felszámolását. Márki-Zay egyetért azzal, hogy az EU jogállamisági feltételekhez köti az uniós forrásokat. Szerinte azt kell elérni, hogy az uniós források a magyar néphez és ne a bűnözőkhöz jussanak el.

Hozzátette, hogy az uniós források késlekedése óriási hitelfelvételt és eladósodást eredményezett. Kérdésre válaszolva kifejtette, hogy sohasem mondott olyat és az ellenzéki szövetség sem képviseli azt, hogy el kellene törölni a rezsicsökkentést.

A magyarországi energiaszegénység oka nem az energia ára, hanem az alacsony fizetés – mondta a miniszterelnök-jelölt. Márki-Zay szerint az igazi rezsicsökkentés az lesz, amikor az új kormány napelemek vásárlásához segíti majd az embereket. A rezsicsökkentésről egyébként azt mondta, hogy egy kommunista típusú intézkedés.

Ha ezt akarja a Fidesz, akkor vigye le a kenyér árát 3,60-ra, a benzinét pedig 50 forintra, de ezt az ostobaságot még Orbán Viktor sem teszi meg – jelentette ki. Azt is elmondta, hogy az európai parlamenti pártok közül az Európai Néppártot érzi a legközelebb magához. Az Eurologus migrációval és menekültpolitikával kapcsolatos kérdésére válaszolva Márki-Zay Péter elmondta, számításai szerint, ha a Fidesz teljesítené az általa Soros-tervnek nevezett betelepítéseket, akkor évente 10 ezer gazdasági bevándorlót kellene befogadni.

De 2019-ban 55, 2020-ban 43 ezer migránst telepített be Magyarország, ezzel Orbán Viktor Soros legsikeresebb tanítványa – foglalta össze és megemlítette, hogy ezeket a migránsbetelepítéseket felül fogják vizsgálni, és a bűnözőket ki fogják utasítani.

Kapcsolódó cikkek