Schmuck Erzsébet: Orbán tényszerűen valótlanságot állított az energiaárakról

Megosztás

Az LMP társelnöke a miniszterelnök szokásos péntek reggeli rádióinterjújára reagált egy Facebook-posztban.

“Orbán Viktor a szokásos péntek reggeli intelmei között szóba hozta az energiaárakat és elhibázott EU-s energiapolitikát. Tényszerűén valótlanságot állított akkor, amikor azt mondta, hogy főleg a klímaváltozás elleni harc miatt nőnek a lakossági energiaárak” – kezdte bejegyzését Schmuck Erzsébet.

“Azt pedig sokatmondóan elfelejtette megemlíteni, hogy a világ vezetői éppen Glasgowban próbálnak megoldást találni a Magyarországot is fokozottan érintő klímaválságra. Ő ebből kimaradt, de ettől függetlenül mindentől (is) megvédi a magyar embereket. Miniszterelnök úr, kérjük legalább azt fogadja el, a klímaváltozás ellen sem a kerítés, sem a propaganda nem védi meg hazánkat! Az egyedüli megoldás a kibocsátás csökkentése, az alkalmazkodás, az energiatakarékosság, az átállás a zöldgazdaságra a zöld, megújuló energiahordozókra. És pont ez az, amit a mai kormány minden erejével gátol. A klímatörvényt kiheréli, a szélenergiát betiltja, a természeti értékeket nem védi meg, hanem tudatosan tönkreteszi.”

“Amennyiben nem akarunk megfőni, amennyiben nem akarunk kiszáradt földeket látni Magyarországon, akkor neki kell végre kezdeni az épületek, lakások drasztikus energetikai korszerűsítésének, át kell állni a környezetbarát, megújuló technológiák alkalmazására, az állandó szélmalomharc helyett az érdemi cselekvésre” – írta az LMP-s politikus. “A jelenlegi magas energiaárak szétfeszíthetik a gazdaságot. A lakossági rezsi befagyasztása ideig, óráig ellenszer lehet, de a klímaváltozást csak zöld fordulattal lehet lassítani, megfékezni. Különben a magas energiaárak miatt rövidesen nagyon sokak számára megfizethetetlenül drága lesz a kenyér, az alapvető élelmiszerek többségre és végül infláció kamatostul fogja elvinni a megemelt minimálbérek vásárló erejét.”

Kapcsolódó cikkek