Gázspray és gáz-riasztó pisztoly segítségével raboltak Emődön

Megosztás

A Miskolci Járásbíróság ítéletet hozott annak a két férfinak az ügyében, akik 2020 augusztusában fegyveresen rabolták ki a sértettet – írja a Miskolci Törvényszék honlapja.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlottak előzetesen megállapodtak, hogy az egyikük által ismert emődi telephelyen készpénzt vesznek magukhoz. Arcukat eltakarva, gáz-riasztó pisztollyal érkeztek a helyszínre, ahol a sértett éppen rakodási munkát végzett. Őt a II. rendű vádlott gázspray-vel fújta le és a gépjárműbe próbálta zárni, de a sértettnek sikerült kiszabadulnia, azután dulakodni kezdtek.

Eközben az I. rendű vádlott a sértett tárcáját, benne iratait és mintegy egymillió forint készpénzt vett magához, majd távozott, őt követte a dulakodással felhagyó II. rendű vádlott is. A sértett utánuk indult, amelyre válaszként a II. rendű vádlott néhány méter távolságból több lövést adott le a nála lévő gáz-riasztó pisztolyból.

A bíróság társtettesként, fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt az I. rendű vádlottat 13 év, míg a II. rendű vádlottat 8 év szabadságvesztésre, valamint 10, illetve 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az I. rendű vádlottat a bíróság kizárta a feltételes szabadság kedvezményéből.

A bíróság a büntetés kiszabása során súlyosító körülményként értékelte a sértett idős korát, továbbá a vagyon elleni erőszakos bűncselekmények elszaporodottságát. A II. rendű vádlott vonatkozásában enyhítő körülményként esett latba annak beismerése.

Az ítélettel szemben vádlottak és védőik fellebbezést jelentettek be, így az nem jogerős.

Kapcsolódó cikkek