Elkezdődött a munka, épül a Szeleta-park a Bükk kapujában

Megosztás

Különleges látogatóközpont születik, ahol a Bükki Nemzeti Park élővilágát tekinthetjük majd meg. Szerdán alapkőletétel, eldördült a startpisztoly.

Munkagépek jelentek meg az elmúlt héten a korábbi Herman Ottó Emlékpark területén, ott ahová a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) a Szeleta-park nevű, a Bükki Nemzeti Park élővilágát és a terület történeti emlékeit bemutató különleges látogatóközpontot tervezi. A különböző Facebook-os fórumokban a hozzászólók már tudni vélik: néhány, a majdani épület útjában álló fát is kivágtak a területen, a földmunkákat pedig bárki megtekintheti, aki a Csanyikban vagy a környékén jár. 

A beruházás megkezdését régóta várta már Miskolc közönsége, a munkálatok azonban nem a BNPI hibájából csúsztak eddig: az történt, hogy az építőanyagok árának és az építőipari szakipari munkák tarifájának folyamatos emelkedése miatt egyszerűen nem volt elegendő a munkálatokra az az 1.4 milliárd forint, amit korábban a beruházásra elnyertek. 

A közbeszerzésen nyertes cég, a miskolci FK-Raszter Zrt. 1,9 milliárd forintért vállalta a Szeleta Park Látogatóközpont kivitelezését. Az építőipari vállalkozással tavaly áprilisban között szerződést a BNPI.

A helyzet a nyáron oldódott meg: ahogyan arról korábban beszámoltunk, a kormány több mint nyolcszázmillió forint pluszforrást biztosít ugyanis a beruházásra. A Szeleta-park így 2.2 milliárd forintnál is nagyobb forrásból épülhet meg. (Minap.hu)

Kapcsolódó cikkek