A Gyurcsány-ellenes film producere szerint maga Gyurcsány intézte el, hogy ne legyen sok néző a mozikban

Megosztás

Elképesztő magyarázat a csúnya bukásra. Ha valaki hatalmas kasszasikerre számított az Elk*rtuk című film vetítésénél, óriásit kellett csalódnia. De a kormányoldal máris megtalálta a rettentően meredek magyarázatát a történtekre, jegyfelvásárlás és a volt miniszterelnök fenyegetése miatt lett ilyen alacsony az érdeklődés.

Az Origo megszólaltatta az antigyurcsányista kurzusfilm egyik producerét, Kálomista Gábort, aki azt mondta, a foglalások alapján telt ház ellenére az előadás előtt félórával több tucat át nem vett jegy marad a kasszában. Azt mondta:

„Én nem gondolom, hogy ez Kovács Gábor egyéni akciója volt, azt gondolom, hogy a Gyurcsány-kommandó újabb támadása volt a film ellen. (…) Az, hogy különböző olyan eszközöket vetnek be, szerintünk súrolja a bűncselekmény határát, vagy talán azt túl is lépi, ezért büntetőfeljelentést fogunk tenni az illetékes szerveknél.”

A film bemutatása előtt az orbánista producer (a kétharmados Orbán-korszak 11. évében) azt állította, Gyurcsány Ferenc vezetésével fenyegetik a vidéki mozikat, hogy ne merjék leadni a gyurcsányozós propagandafilmet.

 Kálomista Gábor

Az Elkxrtuk a Dűne és a Venom 2 mögött harmadik volt a hétvégi nézettségi toplistán, miután a filmet művészfilmnek minősítették, így nem csak a multiplexek, hanem az ország összes artmozija is vetítheti.

A Telex írta meg, hogy a jobboldali médiabirodalom, a KESMA lapjai egyöntetűen azzal a címmel tálalták a filmet méltató kritikát, hogy „Pörgős és izgalmas politikai krimi lett az Elkxrtuk”. A politikai hátszéllel finanszírozott kampányfilmet az Index szerint 1500 plakáthelyen hirdetik országszerte. (444.hu)

Related posts