Orbán csak annyit tudott mondani a civilek lehallgatására, hogy Gyurcsány

Megosztás

Hétfőn a parlamentben azonnali kérdéseket tehettek fel a képviselők Orbán Viktornak. Ezt kihasználva a Párbeszéd politikusai, Kocsis-Cake Olivio, Szabó Tímea és Tordai Bence Pegasus-üggyel kapcsolatban három kérdést tettek fel, arra voltak kíváncsiak, hogy miért vetette be a Fidesz a Pegasust a civilek ellen, jelenleg is zajlanak-e lehallgatások, illetve hogy megúszhatják-e mindezt – közben pedig azt is kijelentették, hogy ha Orbán nem ad érdemi választ, akkor az szerintük felér egy beismerésseél

Orbán válaszában arra hívta fel a figyelmet, hogy Pintér Sándor belügyminiszter elfogadta a meghívást a parlament nemzetbiztonsági bizottságának ülésére és ott válaszolt is a kérdésekre, ennél többet nem lehet tenni. Megismételte azt a kormányzati álláspontot is, hogy 2010 óta nem történt Magyarországon jogsértő megfigyelésírja a 24.hu.

Mivel az ellenzéki képviselők nem kaptak konkrét választ a kérdéseikre, ezért azt beleegyezésnek tekintették, mire Orbán kijelentette, hogy „nyilvánvalóan ez a műsor is a Gyurcsány Show része” és a Párbeszéd politikusai most olyanokkal vannak egy oldalon, akik „2010 előtt beengedték az oroszokat a magyar titkosszolgálatba”.

Kapcsolódó cikkek