Felavatta a miniszter a hajót, miközben folyt bele a víz, hamarosan el is süllyedt

Megosztás

Hatalmas mennyiségű pénzt öltek a projektbe, a hajót nagy büszkén átadták a politikusok, de már ekkor elsüllyedésre volt ítélve a jármű.

A Sera România és a romániai Penny szeptember 22-én avatta fel Tulcsában azt a dunai hajót, ami a tervek szerint a fogyatékkal élő gyermekek számára létrehozott rehabilitációs központként funkcionált volna.

A hajón kialakított vándorló állomáson öt irodát alakítottak ki, hogy majd hat szakemberrel a fedélzeten cikázzon a Duna-deltában fekvő hátrányos helyzetű települések között, és ott száz gyermeknek biztosítson rendszeres gyógyfoglalkozást.

A Penny Románia és a Rewe-csoport a hajó megvásárlásával támogatta az ötletet, erre 120 ezer eurót, vagyis 40 millió forintnál is többet költöttek, de EU-s támogatást is kapott a projekt.

A hajót berendezték, fel is avatták, de miközben a politikusok, köztük Raluca Turcan, a román munkaügyi és szociális védelmi miniszter a szalagot vágták, és büszkén fotóztatták magukat, egy pumpa meghibásodása miatt a hajóba már folyt be a víz, írja a Főtér. Mivel még személyzetet sem találtak a hajóra, az avatás után már nem is nagyon foglalkozott ezzel senki. Így hát három hét után

az történt vele, ami egy olyan hajóval szokott történni, amibe folyik bele a víz: elsüllyedt.

Lehet, hogy egy kép erről: 6 ember, álló emberek és szabadtéri

A program támogatói most szakembereket keresnek, hogy valahogy kiszedjék a hajót a vízből. (Telex.hu)

Kapcsolódó cikkek