Átveréssel szerezték meg idős emberek lakását Miskolcon, letöltendő börtönbüntetést kaptak

Megosztás

A Miskolci Járásbíróság ítéletet hozott azoknak a vádlottaknak a büntetőügyében, akikkel szemben idős korú sértettek sérelmére elkövetett csalás és kifosztás bűntette miatt indult eljárás.

A bíróság által megállapított tények szerint a három vádlott Miskolcon 2016-ban egy 84 éves idős sértettet megtévesztve megszerezte annak lakását, valamint több millió forint készpénzét. Egy másik esetben a II. és III. rendű vádlottak egy 73 éves sértett rosszullétét kihasználva jutottak be a lakásába, ahol több, mint két és félmillió forint készpénz felvételére beszélték rá, majd amikor a sértett nem figyelt, ebből kétmillió forintot elvettek. Később a sértett észrevette a pénz eltűnését, ezért a vádlottak a felét visszavitték, azonban úgy tettek, mintha az mindvégig az egyik szekrényben lett volna. 2017 őszén az I. és II. rendű vádlottak a pénzszerzés reményében egy 72 éves nőt hitelkártya-szerződés megkötésére beszéltek rá annak ellenére, hogy erre nem volt szüksége.

A vádlottak egyes cselekményeikkel társtettesként elkövetett csalás és kifosztás bűntettét, illetve lopás vétségét valósították meg. A bíróság az I. rendű vádlottat 4 év 6 hónap, a II. rendű vádlottat 3 év 6 hónap, a III. rendű vádlottat 4 év szabadságvesztésre, illetve őket 5-4-5 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A vádlottak és védőik elsősorban felmentés, másodlagosan enyhítés érdekében jelentettek be fellebbezést, míg az ügyész 3 munkanapot tartott fent a jogorvoslati nyilatkozat megtételére, így az ítélet nem jogerős.

Kapcsolódó cikkek