Miskolcon tartott sajtótájékoztatót az LMP | videó

Megosztás

Kanász-Nagy Máté, az LMP – Magyarország Zöld Pártja társelnöke, valamint Doszpoly Botond, a párt megyei elnöke tartott közös sajtótájékoztatót Miskolcon.

Az LMP-s politikusok arra reagáltak, hogy a pártjuk által támogatott Karácsony Gergely visszalépett a miniszterelnök-jelöltségtől az előválasztás második fordulójára. Kanász-Nagy az esetet nagyon sajnálatosnak tartja, mindazonáltal arról biztosított mindenkit, hogy az ellenzéken belül továbbra is van zöld program és van zöld képviselet.

Az LMP zöld garancia programja arról szól, hogyan védjük meg magunkat az élhetetlen környezettől, hogyan kell védeni a környezetünket és magunkat például a klímaváltozás negatív hatásaitól.

– mondta a társelnök.

Doszpoly Botond felhívta a figyelmet a miskolci a nehézfém- és arzénmérgezés veszélyeire, valamint artra hogy Magyarország 30 legnagyobb ipari környezetszennyezéséből három a városban található. De kiemelte, hogy sokkal több segítség kellene a térségnek, kiváltképp Lyukóvölgynek, a Vasgyár területén lakóknak, de megemlítette Sajószentpétert, Putnokot is.

Kapcsolódó cikkek