Leesett az első hó Kékestetőn

Megosztás

A Kékestetőn rövid időre az esőből hó lett vasárnap – írja az Időkép.

Amíg Kékestetőn rövid havazás volt, Mátraszentistvánon havas eső, a Piszkés-tetőn pedig szintén hó lett az esőből egy kis időre. Reggel 2 fokig süllyedt a hőmérséklet a Mátrában.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfő éjfélig az ország nagyobb részén erősen felhős vagy borult lesz az ég, az északkeleti harmadban ami kevésbé lesz felhős, az már nagy valószínűséggel hétfőre is beborul.

Hétfő késő délutántól északnyugat felől átmenetileg határozottan csökkenni kezd a felhőzet, akkor az Északnyugat-Dunántúlon rövid időre már kisüthet a nap. Ismétlődő, változó intenzitású esőre az ország délnyugati részén kell készülni, és hétfőn napközben is elsősorban a déli, délnyugati megyékben lehet gyenge eső, másutt kisebb a csapadék esélye.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 9 fok között alakul, de a kevésbé felhős északkeleti határvidéken előfordulhat gyenge légköri fagy.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn többnyire 10 és 15 fok között valószínű, de a keleti határnál 16, 17 fok is lehet, míg a csapadékos délnyugati részeken 10 fok alatt maradhat a maximum.

Related posts