LMP: A közös miniszterelnök-jelöltet mi is támogatjuk majd, kell a zöld program

Megosztás

Miskolcra látogatott az LMP társelnöke. A legfőbb sarokpont, hogyan lehet érvényesíteni minél hatékonyabban a zöld érdekeket.

– Azért vagyunk most itt, mert szeretnénk elvinni az üzenetet az ország különböző pontjaira: van zöld program, van zöld képviselet – mondta Kanász-Nagy Máté a sajtóeseményen. A párt ezzel reagált arra, hogy az előválasztáson általuk támogatott Karácsony Gergely visszalépett, és beállt Márki-Zay Péter mögé.

– A zöld szavazókat csalódás érte. Ennek ellenére van számukra remény. A mi feladatunk most, hogy a közös ellenzéki programban minél többet érvényesítsünk a saját zöld programunkból.

Doszpoly Botond arról beszélt, hogy komoly fejlődés tapasztalható a környezettudatos szemlélet terén mind Miskolcon, mind a megyénkben, mind Magyarországot nézve.

– Egyre többen gondolják úgy például, hogy az atomenergia veszélyes, káros és drága forrás, amit el kell hagyni. Sok más problémát is hajlandóak már észrevenni az emberek. A kormány felelőssége, hogy ezt a környezettudatos szemléletet segítse a háztartásokban és országos szinten egyaránt.

A sajtótájékoztatón megkérdeztük, mi az LMP véleménye arról, hogy az előválasztás második körében részt vevő két jelölt közül egyiknek sincs még zöld programja.

– Sajnálatosnak tartjuk, ezért is döntöttünk úgy, hogy a második fordulóban semlegesek szeretnénk maradni. Természetesen a közös miniszterelnök-jelöltet mi is maximális erőbedobással támogatjuk majd – szögezte le Kanász-Nagy Máté, aki hozzátette, teszik ezt azért is, mert a jelöltnek el kell fogadnia és képviselnie kell a – még kialakulóban levő – közös ellenzéki programot.

– Annak érdekében, hogy a következő miniszterelnök minél több zöld célt valósítson meg, szeretnénk a mi Zöld Garancia programunkból minél több pontot átvinni a közös ellenzéki programba, majd később a megalakuló kormány programjába. (Minap.hu)

Kapcsolódó cikkek